Phil Valentine:

Hånet vaksine - hasteinnlagt

Radioprofilen lo av coronavaksina. Nå er han innlagt på sykehus.

TREND: Denne TikTok-trenden skaper reaksjoner. Leger og eksperter er nå redde for at den skal øke skepsisen til coronavaksinene. Video og reporter: Klaus Holm Fjellro / Dagbladet TV. Musikk: Epidemicsound. Vis mer
Publisert

At det finnes folk som tviler på coronavaksinen er ingen hemmelighet. Flere mennesker har gjennom pandemien uttrykt sin misnøye rundt håndteringen av pandemien, ved å blant annet sette spørsmålstegn ved vaksineringen - som mange hevder kan gi alvorlige bivirkninger.

Vaksinen er likevel beskrevet som vår billett ut av den verdensomspennende pandemien. Hittil er 32,4 prosent av Norges befolkning fullvaksinert, ifølge FHI.

Også i USA går vaksineringen i et stødig tempo, og i skrivende stund er 49.5 prosent av befolkningen fullvaksinert. Det finnes imidlertid de som er usikre på om det kan være så lurt å vaksinere seg mot viruset.

Det viste seg å være et dumt valg for radioprofilen Phil Valentine (61), som nå er innlagt på sykehus med coronasmitte, skriver The Guardian.

VAKSINE: Pop-kometen Olivia Rodrigo ble invitert til Det hvite hus for å oppfordre unge amerikanere til å ta coronavaksinen. Video: Dagbladet TV. Reporter: Julie Tran Vis mer

- Jeg er vaksinemannen

Radioprofilen fra Tennessee har gjennom pandemien vært en av de som har oppfordret lytterne sine til å ikke ta vaksinen, fordi han ikke så viktigheten av det.

I radioprogrammet «SuperTalk» på kanalen WTN har han blant annet parodiert George Harrison-sangen «Taxman». Valentines versjon fikk imidlertid navnet «Vaxman» (vaksinemannen journ.anm.).

- La meg fortelle deg hvordan det vil bli, og jeg bryr meg ikke om du er enig. For jeg er vaksinemannen, ja, jeg er vaksinemannen, var blant det han sang, ifølge The Guardian.

Nå har han imidlertid måtte spise sine egne ord. 61-åringen ble nemlig forrige uke hasteinnlagt på sykehuset i det som beskrives som «i svært alvorlig tilstand».

KRITIKK: En ny vaksinereklame fra australske helsemyndigheter, som retter seg mot unge, vekker stor oppsikt. Reporter: Julie Tran Vis mer

«Ta vaksinen!»

I en uttalelse på Facebook skriver radioprofilens familie at han ble smittet for litt over ei uke siden, og at han siden den gang har vært innlagt på sykehus med «Covid-lungebetennelse» og de medfølgende bivirkningene.

«Han er på sykehuset på intensivavdelingen og må ha hjelp til å puste, men er ikke i ventilator. Vi ber om at alle unngår å kontakte ham mens han er på sykehuset», skriver de videre.

Familien skriver at 61-åringen ønsker å påpeke at han ikke er en «antivakser», og at han angrer på at han ikke har vært mer for vaksineringen. De skriver videre at han ser fram til å oppfordre fler mennesker til å vaksinere seg så fort han er tilbake på lufta igjen.

«Vær så snill å ta vaksinen!» avslutter de innlegget.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer