<strong>SEES SVÆRT SJELDEN:</strong> Over en periode på ti år tilbrakte Rupert Grint, Daniel Radcliffe og Emma Watson utallige timer sammen som en del av «Harry Potter»-filmatiseringene. I et nytt intervju sier Grint at skuespillerne har lite kontakt i dag. Her er trioen avbildet i 2002. Foto: Reuters/ NTB scanpix
SEES SVÆRT SJELDEN: Over en periode på ti år tilbrakte Rupert Grint, Daniel Radcliffe og Emma Watson utallige timer sammen som en del av «Harry Potter»-filmatiseringene. I et nytt intervju sier Grint at skuespillerne har lite kontakt i dag. Her er trioen avbildet i 2002. Foto: Reuters/ NTB scanpix Vis mer

Rupert Grint og «Harry Potter»:

Hang sammen hver dag i ti år. I dag sees knapt «Harry Potter»-stjernene

Rupert Grint gir sjeldent intervju seks år etter den siste filmen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I 2001 ble de britiske barneskuespillerne Daniel Radcliffe (28), Emma Watson (27) og Rupert Grint (29) stjerner bortimot over natta, da de spilte hovedrollene i den første «Harry Potter»-filmen.

Filmatiseringen av «Harry Potter og de vises stein» ble starten på et ti år langt eventyr for trekløveret, samt for flere av de andre skuespillerne i filmserien.

I et intervju med The Telegraph forteller Rupert Grint om hvordan det var å bokstavelig talt bli voksen på innspillingssettet, der han og motspillerne tilbragte utallige timer hver eneste dag.

- Vi måtte ha minst tre timer skole hver dag, og så dra rett på settet. Men de timene kunne være delt opp, slik at vi kunne være på settet noen timer og så ha 15 minutter med undervisning, minnes Grint.

<strong>MINI-GJENFORENING:</strong> Rupert Grint på en premiere i mars sammen med Bonnie Wright, som spilte søsteren hans i «Harry Potter»-filmene. Foto: Eric Charbonneau/REX/Shutterstock/ NTB scanpix
MINI-GJENFORENING: Rupert Grint på en premiere i mars sammen med Bonnie Wright, som spilte søsteren hans i «Harry Potter»-filmene. Foto: Eric Charbonneau/REX/Shutterstock/ NTB scanpix Vis mer

- Det er ikke tilfelle

I «Harry Potter»-filmene henger Harry Potter (Daniel Radcliffe), Hermine Grang (Emma Watson) og Ronny Wiltersen (Rupert Grint) stort sett sammen som erteris.

Overfor The Telegraph røper imidlertid Grint at det nære forholdet mellom de tre skuespillerne ikke har strukket seg fram til 2017.

Når han skal ramse opp hvilke «Harry Potter»-motspillere han har beholdt kontakten med, er det i hvert fall ikke Radcliffe og Watson 29-åringen nevner:

- Jeg møter Tom Felton (Draco Malfang, journ.anm.) innimellom, og tvillingene (Oliver og James Phelps, som spilte brødrene hans i filmene), sier Grint i intervjuet.

Saken fortsetter under bildet.

<strong>LENGE SIDEN:</strong> Det har gått over seks år siden Rupert Grint, Emma Watson og Daniel Radcliffe sto sammen på den røde løperen sist. Her under verdenspremieren på den siste «Harry Potter»-filmen i London sommeren 2011. Foto: NTB scanpix
LENGE SIDEN: Det har gått over seks år siden Rupert Grint, Emma Watson og Daniel Radcliffe sto sammen på den røde løperen sist. Her under verdenspremieren på den siste «Harry Potter»-filmen i London sommeren 2011. Foto: NTB scanpix Vis mer

Da den aller siste «Harry Potter»-filmen hadde premiere i New York i juli 2011, stilte Radcliffe, Watson og Grint på den røde løperen sammen. I etterkant er det imidlertid lite den berømte trioen har sett hverandre:

- Vi tilbrakte så mye tid sammen, det var en så intim prosess, i hvert fall for meg, Dan og Emma. Det var hver dag i omtrent ti år. Alle antar at vi møtes hele tida sosialt, men det er egentlig ikke tilfelle, sier Grint, og legger til:

- Likevel kommer vi alltid til å ha et ganske tett bånd, fordi dette var en enorm del av livene våre.

Har egen gruppechat

Etter at del to av «Harry Potter og dødstalismanene» hadde gått sin seiersgang på kinoer verden over sommeren for seks år siden, fortsatte Daniel Radcliffe og Emma Watson karrierene sine i Hollywood.

Radcliffe har blant annet hatt hovedrollen i thrillerdramaet «The Woman in Black», mens Watson i år har bekledd den kvinnelige tittelrollen i 2017-utgaven av «Skjønnheten og udyret».

Grint har vært mindre til stede i rampelyset, selv om han langt ifra har vært arbeidsledig de siste åra. Overfor The Telegraph understreker Grint at han er glad på sine motspilleres vegne.

- Det er morsomt å se dem gjøre andre ting, bedyrer han overfor avisa.

ETTERLENGTET: Emma Watson spiller Belle i filmatiseringen av klassikeren «Skjønnheten og udyret». Video: Walt Disney Studios Vis mer

Emma Watson har på sin side avslørt at «Harry Potter»-gjengen har en egen gruppechat på app'en Whatsapp, og at hun inviterte motspillerne sine til å se «Skjønnheten og udyret» via den app'en.

- Og Matt Lewis (Nilus Langballe, journ.anm.) og Tom Felton kom på en visning vi nettopp hadde i L.A, sa hun til Entertainment Tonight tidligere i år, og utdypet spøkefullt:

- Det er litt som Pokémon, jeg prøver å fange dem alle akkurat nå. Jeg har Bonnie (Wright, spilte Gulla Wiltersen, journ.anm.) og Dan igjen. Alle sammen er spredd over hele kloden, så det handler om å få samlet folk på de rette stedene, sa Emma Watson den gang.

UsWeekly omtalte også intervjuet med Watson i våres, og ifølge nettstedet lot fansen seg begeistre stort av filmstjernas lille avsløring.

En rekke Twitter-brukere kom med sine svært så positive reaksjoner på idéen om at «Harry Potter»-stjernene chatter med hverandre.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer