HJELP AV GJERSTAD: Politiinspektør Hanne Kristin Rohde hevder sønnen hennes ble frisk etter et møte med Joralf Gjerstad, kjent som «Snåsamannen». Foto: Uffe Frandsen
HJELP AV GJERSTAD: Politiinspektør Hanne Kristin Rohde hevder sønnen hennes ble frisk etter et møte med Joralf Gjerstad, kjent som «Snåsamannen». Foto: Uffe FrandsenVis mer

Hanne Kristin Rohde mener «Snåsamannen» gjorde sønnen frisk

- Det er revnende likegyldig om folk tror på denne historien eller ikke.

(Dagbladet): Den svært profilerte politiinspektøren Hanne Kristin Rohde er overbevist om at «Snåsamannen» har gjort sønnen hennes (9) frisk.

Joralf Gjerstad har de siste åra fått mye oppmerksomhet etter biografiene «Snåsamannen» og hans egen «Den gode kraften».

Gjerstad hevder å være synsk, og at han har gjort tusenvis av mennesker friske med sine spesielle evner.

- Gjorde inntrykk I dag går politiinspektør Rohde, som er leder for Vold- og sedelighetsseksjonen i Oslo politidistrikt, ut i VG og forteller at Gjerstad gjorde sønnen frisk fra sine magesmerter.

- Behandlingen gjorde et uutslettelig inntrykk på meg. Han er en interessant person. For meg er det revnende likegyldig om folk tror på denne historien eller ikke. Hans behandling ga resultater. Han har evner, og ingen skal få overbevise meg om noe annet, sier hun til avisa.

- Tok på smertepunktet Ifølge Rohde hadde sønnen slitt med alvorlige magesmerter over lengre tid da de fikk til et møte med «Småsamannen». På forhånd skal han ikke ha visst hvor Rohdes sønn hadde vondt.

- Joralf tok nøyaktig på det området hvor smerten satt, sier hun til VG.

BEKREFTER HISTORIEN: Joralf Gjerstad forteller at han hjalp Hanne Kristin Rohdes sønn med magesmertene. 
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
BEKREFTER HISTORIEN: Joralf Gjerstad forteller at han hjalp Hanne Kristin Rohdes sønn med magesmertene. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Gjerstad bekrefter også historien overfor avisa. Til Dagbladet har Gjerstad tidligere forklart hvordan han mener han får brukt kreftene sine.

- Det handler om vilje, og tro på det som er rett. Du må ville det gode. Den største lærdommen i livet finner du i Landstads reviderte salmebok. Der står alt, har han forklart.

Flere Snåsahistorier Rohde er ikke den første profilerte personen som står fram og hevder de har opplevd «Snåsamannens» evner. Tidligere helseminister Bjarne Håkon Hansen hevdet i 2009 også at sønnen ble frisk etter et møte med Gjerstad.

Samme år slet skiløper Petter Northug med store magesmerter under Tour de Ski. Han ringte Gjerstad hele tre ganger, skrev Aftenposten.

For to år siden avslørte Dagbladet at «Snåsamannen» ble invitert til Slottet for å møte dronning Sonja. Ingen av dem ville den gang kommentere om møtet inkluderte håndspåleggelse.

Omstridt Til tross for at «Snåsamannen» hevder å ha helbredet flere tusen mennesker, og mange har fortalt sine historier offentlig, er trønderen omstridt. Flere er tvilende til at Gjerstad virkelig kan det han hevder å holde på meg.

«I mine øyne forblir han en juksemaker til det motsatte er bevist,» skrev medisinprofessor Tor K. Larsen i et debattinnlegg i Dagbladet i fjor.

HADDE MØTE: Dronning Sonja inviterte Joralf Gjerstad på Slottet. Foto: Anders Grønneberg
HADDE MØTE: Dronning Sonja inviterte Joralf Gjerstad på Slottet. Foto: Anders Grønneberg Vis mer

Han ba om at Gjerstads synske evner ble testet. Gjerstad selv har flere ganger sagt at alle suksesshistoriene med menneskene han hevder å ha behandlet er bevis godt nok.

- Jeg synes det er meningsløst at de skal begynne å forske på dette nå, når jeg har hjulpet folk i 60 år, sa han til Dagbladet i 2008.

I fjor avslørte Gjerstad overfor Dagbladet at han jobber med ei ny bok, som kommer til høsten. Her vil han bevise kraften sin for å hindre løgner etter sin død, sier han.

- Jeg er 85 år, og har mye usagt. Jeg skriver for å få et system i det jeg har opplevd. Jeg har opplevd så mye utrolig, som jeg vil bevise helt og holdent. Jeg vil ikke at folk skal begynne å fantasere om meg etter min død. Jeg vil ha orden, sa Gjerstad.

MYE SYK: Petter Northug slet med smerter under Tour de Ski i 2009, og ringte «Snåsamannen» for hjelp. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
MYE SYK: Petter Northug slet med smerter under Tour de Ski i 2009, og ringte «Snåsamannen» for hjelp. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer