KJØRT TIL SYKEHUS: Men livet til Michael Jackson stod ikke til å redde. I natt døde kongen av pop. FOTO: STELLA PICTURES
KJØRT TIL SYKEHUS: Men livet til Michael Jackson stod ikke til å redde. I natt døde kongen av pop. FOTO: STELLA PICTURESVis mer

- Håper obduksjonen viser at han ikke er død

Dødsårsaken foreløpig ukjent. Espen Eckbo i sorg.

||| (Dagbladet): Popstjernen Michael Jackson døde i natt, 50 år gammel.

Jackson døde av hjertesvikt, men hva som forårsaket dette er ikke kjent.  Flere amerikanske medier skriver at popstjernen trolig kommer til å bli obdusert i løpet av dagen.

Imens gjør norske kjendiser seg sine tanker om Jacksons dødsfall.

- Ikke veldig pratsom
Komiker Espen Eckbo (36) har vært blodfan av Michael Jackson i 25 år. For fem år siden hyllet han sin store helt ved å gjenskape Jackson berømte musikkvideo «Bad». Den norske komikeren orker ikke å snakke om den store heltens død i dag tidlig.

- Jeg er ikke så veldig pratsom akkurat nå. Inntil videre krysser jeg fingrene og håper obduksjonen kan avkrefte ryktene om at han er død, skriver Eckbo i en SMS til Dagbladet.

A-has Magne Furuholmen mener at Michael Jackson var en slags merkelig eventyrfigur.

- Michael Jackson etterlater seg en utrolig rik musikkhistorie og et komplisert ettermæle, sier Furuholmen til Dagbladet.

- Han levde et liv som var fylt av helt eventyrlige opp- og nedturer.

- Det beste som kunne skjedd
Plateprodusenten Christer Falck (39) har et avslappet forhold til både personen Michael Jackson og hans diskografi, men synes det var det beste for popkongens ettermæle at han døde nå.

- Det var bare bra for ham at han døde i natt og ikke om tre uker, der han ville driti seg ut midt i verdens flaueste turné, sier Falck til Dagbladet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Michael Jackson skulle spille 50 konserter på O2 Arena i London mellom 15. juli og 12. februar. Alle de 360 000 billettene ble revet bort på rekordtid, ifølge Rolling Stone Magazine. At de ikke ble noe av, mener Falck er likså greit.

- Vi snakker om den mest selvdestruktive artisten verden har sett. At han nå fikk slippe å lide seg gjennom en haug med konserter med den lille pipestemmen sin, er det beste som kunne skjedd ham, synes plateprodusenten.

FEIRET KONGEN: I anledning Michael Jacksons 50 års-dag, spilte Espen Eckbo inn musikkvideo til megahiten «Bad» sammen med «Slå på Ring»-gutta Erlend og Steinjo.
FEIRET KONGEN: I anledning Michael Jacksons 50 års-dag, spilte Espen Eckbo inn musikkvideo til megahiten «Bad» sammen med «Slå på Ring»-gutta Erlend og Steinjo. Vis mer

Men som den musikknerden Falck er, har han alle Jackson-platene og kan alle sangene, men har ikke kunnet sette pris på Jacksons musikk etter 1987. Da kom plata «Bad» ut, etter knallsuksessene «Off the Wall» og «Thriller». Men grunnen til Falcks beundring for Jacksons tidligste diskografi, er ikke sangeren selv.

- Det var jo Quincy Jones-produksjonen som førte til den banebrytende popmusikken, ikke Michael Jackson selv. Alle platene etter Quincy Jones-tiden er mildt sagt jævlige.

En stor inspirasjon
Den norske musikeren Venke Knutson (30) har nettopp mottatt nyheten om popkongens død når Dagbladet snakker med henne.

- Det er veldig trist. Michael Jackson var en stor inspirasjon for alle som driver med musikk, sier Knutson, som selv hadde håpet å sikre seg billetter til Jacksons siste turné.

- Jeg gikk jo med en liten drøm. Det hadde vært veldig stas å få med seg en av de siste konsertene. Jeg tror alle som vokste opp på 80- og 90-tallet har et forhold til Michael Jackson. Billie Jean er en av mine all time favourites, sier Knutson.

-BRA FOR ETTERMÆLET: Christer Falck tror det var bra for Michael Jackson at han døde nå. Foto: Steinar Buholm
-BRA FOR ETTERMÆLET: Christer Falck tror det var bra for Michael Jackson at han døde nå. Foto: Steinar Buholm Vis mer
INSPIRERT: Venke Knutson hadde håpet å få med seg en konsert med Michael Jackson. Det er nå for sent. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
INSPIRERT: Venke Knutson hadde håpet å få med seg en konsert med Michael Jackson. Det er nå for sent. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX Vis mer
-EN EVENTYRFIGUR. Magne Furuholmen mener Michael Jackson etterlot seg en utrolig musikkarv. Foto: AFP
-EN EVENTYRFIGUR. Magne Furuholmen mener Michael Jackson etterlot seg en utrolig musikkarv. Foto: AFP Vis mer