Jorun Stiansen:

- Har aldri hatt det så bra

Etter å ha slitt med helseproblemer som følge av matintoleranse, har Jorun Stiansen fått det bedre etter at hun la om kostholdet.

FØLER SEG BEDRE: TV-personlighet og influenser Jorun Stiansen ble nylig utredet for matintoleranse, og har siden lagt om kostholdet. Magesmertene er borte, og Stiansen føler seg bedre enn på lenge. Foto: Tore Skaar / Se og Hør
FØLER SEG BEDRE: TV-personlighet og influenser Jorun Stiansen ble nylig utredet for matintoleranse, og har siden lagt om kostholdet. Magesmertene er borte, og Stiansen føler seg bedre enn på lenge. Foto: Tore Skaar / Se og Hør Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg har aldri hatt det så bra som jeg kan huske. Jeg er helt overveldet, sier en blid Jorun Stiansen (36) når Dagbladet slår på tråden.

Det har snart gått to måneder siden TV-personligheten og influenseren bestemte seg for å gjøre noe med magesmertene, kvalmen og oppblåstheten som hadde plaget henne i årevis etter inntak av visse matvarer.

Stiansen hadde altså fått nok, og tok turen til en spesialist for å nøste opp i hvilke matvarer hun ikke tålte.

36-åringen fikk påvist laktoseintoleranse i tenåra, men de siste fem til seks åra hadde mageplagene og kvalmen blitt verre, enda hun unngikk melkeprodukter. Derfor ville Stiansen utredes for matintoleranse på nytt.

I en uke skulle hun øke inntaket av de matvarene hun visste at hun ble dårlig av, blant annet de som inneholdt hvete, laktose og ulike typer karbohydrater. Dette for å se om de slo ut på blod- og urinprøvene.

I bedre form

Med hjelp av en matplan i etterkant av prøvesvarene har Stiansen fått det merkbart bedre. Gjennom planen loggfører hun hvert måltid, slik at hun kan spore opp matvarer som eventuelt gjør henne dårlig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer