Kong Harald:

Har ankommet Rikshospitalet

Kong Harald er på plass på Rikshospitalet.

SKAL OPERERES: Torsdag ettermiddag ankom kong Harald (83) Rikshospitalet. Det viser flere bilder fra NTB, som inneholder to biler som ankommer sykehuset. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag ettermiddag ankom kong Harald (83) Rikshospitalet. Det viser flere bilder fra NTB, som inneholder to biler som ankommer sykehuset.

På et av bildene kan man tydelig se 83-åringen sitte i baksetet på en av bilene.

I morgen skal 83-åringen gjennomgå en operasjon for å skifte en hjerteklaff. Det opplyste Slottet i en pressemelding tidligere i dag.

Ikke første gang

I pressemeldingen kom det fram at dette ikke er første gang kong Harald har fått gjennomført en slik operasjon. Det samme skjedde nemlig i 2005, da han måtte operere hjerteklaffen mellom hjertet og hovedpulsåra. Den gang fikk han en kunstig hjerteklaff, laget av biologisk materiale.

Slike kunstige biologiske hjerteklaffer har en levetid på mellom 10 og 15 år. Det er derfor ikke uvanlig at slike inngrep må gjentas etter noe tid.

Operasjonen vil denne gangen ikke være en åpen hjerteoperasjon. Kongen vil være våken, og inngrepet utføres via lysken med lokalbedøvelse.

Det er et medisinsk team ledet av Kongens livlege, overlege Bjørn Bendz ved Hjerte-, lunge- og karklinikken ved Oslo universitetssykehus, Rikshospitalet, som vil gjennomføre operasjonen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer