Anniken Jørgensen:

- Har blødd i seks-sju måneder

Anniken Jørgensen forteller åpenhjertig om helseutfordringer.

BLØDNINGER: Anniken Jørgensen forteller at hun ikke vet hva som er galt. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
BLØDNINGER: Anniken Jørgensen forteller at hun ikke vet hva som er galt. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Så mange av dere sier at blødningen muligens kan være på grunn av vaksinen. Det skremmer meg veldig å høre det, og legen min sier også at han ikke vet», skriver influenser Anniken «Annijor» Jørgensen (25) på Instagram-historie.

Hun forteller at hun de siste seks-sju månedene har blødd, noe hun da også skal ha gjort under deltakelsen i «Skal vi danse» tidligere i høst.

Ifølge TV 2 har influenseren tidligere gått på p-sprøyter, men skal i samråd med legen ha bestemt seg for å prøve minipille.

«Bare i en-to måneder, for å stoppe blødningen, og så slutte å ta pilla. Jeg vet ikke om jeg komfortabel med det, for jeg vil ikke bruke prevensjon i det hele tatt», skriver hun videre, og legger til at hun ikke vet hva hun skal gjøre, ei heller etter å ha mottatt en rekke tilbakemeldinger fra følgerne sine.

Til Dagbladet forteller Jørgensen at hun har grått mye den siste tiden, men at hun prøver å ikke synes synd på seg selv.

- Altså, jeg føler meg jo ikke så veldig sexy akkurat nå. Det kan man jo si. Jeg er nyforelsket å har en kjæreste som aldri har møtt meg uten at jeg blør. Så det er jo spesielt. Samtidig har jeg fått bakteriell vaginose flere ganger på grunn av OB og bind.

- Det er voldsomt, og jeg har grått mye. Prøver å ikke synes synd på meg selv men så klart er det kjipt! Vondt har jeg jo også..

ANGST: Anniken Jørgensen mener hun ikke glamoriserer sin egen angst. Video: Trygdekontoret / NRK. Se episoden her: https://tv.nrk.no/serie/trygdekontoret/2019/MUHU10000219/ Vis mer

For vaksinering

Jørgensen skal riktignok ha fått beskjed om at de langvarige blødningene også kan skyldes andre faktorer.

- Lenge trodde vi 100% sikkert at det var prevensjonen jeg startet brått og sluttet brått med. Jeg har ikke gått på prevansjon siden jeg var 17 og ville prøve, og fant ut etter et par måneder at det ikke var noe for meg. Men jeg startet å blø rundt da. Nå begynner vi å lure på om det kan være vaksinen, da denne prevensjonen skulle vært ute av kroppen for lenge siden i og med at jeg bare tok to P-sprøyter. Jeg har blødd i 7 måneder, sier Jørgensen til Dagbladet.

Likevel understreker influenseren at det var viktig for henne å ta vaksinen.

- Selv om det skulle være derfor jeg blør. Da var jeg rett og slett bare en av de uheldige, og en av ekstremt få. Det er mer typisk meg.

-Blir du litt redd?

- Jeg begynner å føle at noe ikke stemmer. Kroppen min føles ikke som min, og så klart begynner man jo å lure på hva i alle dager er det som skjer. Blodprøver og ultralyd var normalt, man ser tydelig at kroppen min tror den skal blø.

- Forventet

Prosjektleder og lege i FHI, Lill Trogstad, forteller til Dagbladet at blødningsforstyrrelser er svært vanlig hos kvinner i fertil alder og kan ha ulike årsaker.

TREND: Denne TikTok-trenden skaper reaksjoner. Leger og eksperter er nå redde for at den skal øke skepsisen til coronavaksinene. Video og reporter: Klaus Holm Fjellro / Dagbladet TV. Musikk: Epidemicsound. Vis mer

- Vi vet at menstruasjon kan påvirkes av mange faktorer, for eksempel infeksjoner, legemidler, hormoner/prevensjon, muskelknuter, endometriose eller annen sykdom i livmor/ livmorhals, sier hun, og fortsetter:

- Når mange kvinner blir vaksinert, er det derfor forventet at noen vil oppleve menstruasjonsforstyrrelser og uventede underlivsblødninger i tidsmessig relasjon til vaksinering.

Hun forklarer videre at tidlig på sommeren 2021 kom de første meldingene om at flere kvinner opplevde blødningsforstyrrelser som de satt i forbindelse med vaksinasjon.

- For å undersøke om det er en sammenheng mellom coronavaksinering og blødningsforstyrrelser, har Folkehelseinstituttet derfor satt i gang en stor undersøkelse blant mer enn 60 000 kvinner i alderen 12-80 år i Norge.

Gjennom hele coronapandemien har deltakere i norsk befolkningsundersøkelser regelmessig svart på spørsmål om helseplager og sykdommer, coronasmitte, karantene, testing, vaksinasjon og symptomer eller bivirkninger etter vaksinasjon, sier legen, og legger til at kvinnelige deltakere har fått spørsmål om blødningsforstyrrelser.

BØNN TIL FØLGERNE: Kvinne ber folk om å ta vaksinen i siste video før hun dør av covid. Video: Tiktok - atasteofalex. Vis mer

- Formålet er blant annet å få klarhet i om blødningsforstyrrelser oppstår hyppigere hos vaksinerte enn ikke-vaksinerte, hvor kraftige symptomene er, og hvor lenge de varer, påpeker hun.

Analysen av den innsamlede informasjonen fra undersøkelsen pågår fortsatt, og de forventer de første resultatene i løpet av året.

- Resultatene vil bidra til å få klarhet i om blødningsforstyrrelser oppstår hyppigere hos vaksinerte enn ikke-vaksinerte, fortsetter hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer