- Har dere blitt gærne?

Else Kåss Furuseth intervjuet prinsesse Märtha Louise.

LILLESTRØM (Dagbladet): På Alternativmessa ble prinsesse Märtha Louise og forretningspartner Elisabeth Nordeng intervjuet av komiker Else Koss Furuseth i dag.

Med kritikken rettet mot praksisen deres og samarbeidet med Lisa Williams i mente, lurte Kåss Furuseth på om duoen «har blitt gærne».

- Det er mange som vil hevde det, svarte Märtha Louise.

- Men jeg føler meg mer tilfreds og mer normal enn noen gang, supplerte Nordeng.

- Leser «energibilder» Som en del av intervjuet ba Kåss Furuseth den omstridte duoen om å gjøre såkalte «readings» på henne. Ifølge Elisabeth Nordeng og Märtha Louise vil det si at de leste Else Kåss Furuseths «energibilder».

Ett av temaene som kom opp under denne seansen var hvorfor Kåss Furuseth ikke har kjæreste.

- Jeg ser en tosidighet. På den ene siden er du det mest ikke-sjenerte mennesket jeg vet om, men du byr på hele spekteret. Det ligger en sjenerthet og en sårbarhet langt bak der som du ikke så ofte viser. Det er som om det sitter en del av deg der inne som ikke har blitt hentet fram. Det skjer når du tør å binde deg og stole på en person, som man gjør når man etablerer en dyp kjærlighetsrelasjon. Jeg ser at du er glad i veldig mange personer, men det mangler den siste lille biten der du slipper dem helt inn, sa Elisabeth Nordeng.

Prinsesse Märta Louise mener Kåss Furuseth har en dybde som hun ikke viser så ofte.

- Du er mer alvorlig enn du gir deg ut for. Og det alvoret kommer ikke fram gjennom det du presenterer deg som.

Else Kåss Furuseth sier til Dagbladet at hun nå tar utfordringen.

- Prinsessa og Nordeng inviteres til bryllupsfest i 2016.

Møtte kritikk På Alternativmessa i Lillestrøm er det også personer, såkalt medium, som hevder å kunne komme i kontakt med døde. Sist gang prinsesse Märtha Louise var involvert i et arrangement hvor denslags ble hevdet praktisert, da Lisa Williams var i Oslo i høst, endte det med at den svenske kongehuseksperten Johan T. Lindwall mente at kong Harald måtte gripe inn og stoppe samarbeidet. 

- Kong Harald burde ha sagt ifra for lenge siden at dette ikke er akseptabelt og aldri latt henne delta på seminaret. Dette handler ikke om Martha som privatperson. Men i og med at hun har såpass stor symbolverdi, som offentlig person, sender det at hun deltar på dette seminaret ut signaler om at kong Harald og hele kongehuset går god for det, sa Lindwall den gang.

Det har ikke fått den såkalte engleduoen til å legge ned forretningene.

- Vi har alle våre måter å møte ting på. Bare jeg og Märtha har gjort det klart og tydelig hva vi står for, og hva vi bruker tid på og ikke tid på, sier Elisabeth Nordeng.

Reaksjonene som fulgte etter Williams-besøket, fikk Anlov P. Mathiesen til å hevde at omtalen av Märtha Louise endte opp med å bli sjikane og mobbing

- Jeg har fått kritikk hele livet mitt, så det er jeg vant til. Men det er trist at man ikke får lov til å mene det man gjør i et fritt land som Norge. At det fremdeles er noe som er så tabubelagt og som gjør at mange ikke tør å være den man er. Jeg mener det må være en menneskerett å få være den man er når det ikke skader noen andre, sier Märtha Louise.