Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Har du store bryster, må du for all del styre unna dette

Slik blir du sommersexy i bikini uansett form.

MØNSTER = BLIKKFANG: Glamourmodellen og skuespilleren Carmen Electra er ikke redd for å gi bysten enda mer oppmerksomhet med en stripete bikinioverdel. Foto: Stella Pictures
MØNSTER = BLIKKFANG: Glamourmodellen og skuespilleren Carmen Electra er ikke redd for å gi bysten enda mer oppmerksomhet med en stripete bikinioverdel. Foto: Stella Pictures Vis mer

GOD TORSDAG (Dagbladet): Vi sier det hvert år, «til neste sommer skal jeg være i superform til bikinisesongen». Men plutselig er sommeren der, og igjen blir du grepet av panikk når du innser at treninga du lovte å legge inn ikke ble noe av.
 
Men fortvil ikke - riktig badetøy kan nemlig være redningen.

Under gir vi deg en guide til hvilket badetøy som passer din kropp best - og hvorfor.

Store pupper:
Sørg for å gi frontpartiet et løft ved å velge topper med spiler eller litt push-up. Topp med stropp holder bedre oppe enn den uten. Det er få som ønsker at bysten skal falle ned til navelen. Unngå også rysjer og mønstre som gir en forstørrende effekt - med mindre det er nettopp det du ønsker, da. Mørke farger forminsker mer, og ikke vær redd for å bruke en lysere eller mønstret bikinitruse til.

Små pupper:
Når det gjelder små pupper, er det motsatte det beste: Topper med detaljer forstørrer bysten. Velg gjerne en vattert modell med halterneck, som igjen vil bidra til å fremheve kurvene. Føler du deg liten på dette området, kan de mest vatterte variantene være en god løsning.

Pæreformet figur:
Er man bredere nede enn oppe er det lurt å rette fokus mot overkroppen. Velg en ensfarget underdel og mønstret eller asymmetrisk topp med bredt plasserte stropper, det utjevner overkroppen. Unngå for all del lavtskårede truser som skjærer seg inn i hoftene. Ikke lekkert! Har du pæreform lønner det seg også styre unna bikinishortsen, da dette vil bare dra fokuset til bakenden.

Smal figur:
Setter man fokus på hofter og bryst skaper man følelsen av en mer formfull silhuett. Dette kan gjøres ved å velge bikinier med mønstre, badedrakt med draperinger og underdeler med lavt skårne ben. Hipstertruser med detaljer over hoftene fungerer bra.

Timeglassfigur:
Har du både hofter og bryster, men en smal midje passer du mest sannsynlig de fleste typer badetøy. Trekantbikini eller en ensfarget, lekker badedrakt til være med på å la formene komme til sin rett. Eller gå for en halternecktopp som vil dra oppmerksomheten til overkroppen.

Rund mage:
Rundt denne sentrerer mye av bekymringen seg før årets første bad. Føler man seg absolutt ikke vel i bikini kan en tankinitopp eller en kaftan være den sikre redningen. Sleng den på etter badet og man slipper tenke på magen. Hvis du ikke har lyst å dekke deg til, kan bikinier med høyt liv være en god løsning. Da unngår du at stoffet «skjærer» inn i huden og du får en flott silhuett.

Store størrelser:
Big is beautiful, også på badestranda. Her er det imidlertid viktig å finne badetøy som gir støtte og form. Velg badetøy som støtter godt opp under bysten. Farger som sort, marineblått og mørkebrunt er også de mest flatterende fargene. Flere av nettbutikkene har egne avdelinger for større kvinner - her er det verdt å ta en titt!

GOD STØTTE: Den britiske modellen og TV-personligheten Kelly Brook gir sin store byste god støtte med denne halternecktoppen. Foto: Stella Pictures
GOD STØTTE: Den britiske modellen og TV-personligheten Kelly Brook gir sin store byste god støtte med denne halternecktoppen. Foto: Stella Pictures Vis mer
STØRRE BYSTE: Modellen Jessica Hart jukser seg til større byste ved hjelp av rysjer på sin bikinitopp. Foto: Stella Pictures
STØRRE BYSTE: Modellen Jessica Hart jukser seg til større byste ved hjelp av rysjer på sin bikinitopp. Foto: Stella Pictures Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media