Johan Kaggestad:

- Har et glimt i øyet

Mads Kaggestad snakker ut om farens sykdom.

ALVROLIG SYK: Johan Kaggestad bor for tida på sykehjem. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
ALVROLIG SYK: Johan Kaggestad bor for tida på sykehjem. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag forrige uke gikk startskuddet for årets Tour de France, og i et par uker framover skal det sykles gjennom Frankrike. I den anledning har også sportsjournalister fra hele verden tatt turen, deriblant Mads Kaggestad (46).

I 2021 tok han for første gang over etter sin far Johan Kaggestad (79) - som er en veteran å regne når det handler om sykling. Årsaken til at Kaggestad senior ga stafettpinnen videre til sin sønn, er at han ble alvorlig syk.

I et nytt intervju med VG åpner Mads seg om farens sykdom.

Sigrid Bonde Tusvik og Korps United stilte på rød løper i forkant av Gullruten. Video: Nora Skavhaug. Reporter: Jenny Emilie Aas. Vis mer

- De små tingene

Det var i et intervju med Dagbladet like før jul i fjor at Johan selv fortalte om sykdommen. Han hadde diabetes, som førte til nyrekollaps - som igjen førte til betennelser i indre organer. Den gang kunne Mads fortelle at faren hadde under ti prosent nyrefunksjon.

Kaggestad senior befant seg da på et sykehjem, og fortalte at han ikke hadde lenge igjen. Nå har det gått sju måneder, og han holder fortsatt et godt grep om livet.

- Vi merker at han er litt lettere til sinns. Han setter alltid lista høyt, og målet hans er å komme ut av sykehjemmet. Det får vi se, forteller Mads i VG-intervjuet, og legger videre til:

- Men nå er det de små tingene han ser veldig fram til, som gjør at han har fått et helt annet glimt i øyet. Blant annet gleder han seg til at søstera mi kommer hjem fra Frankrike om ei uke.

Programleder i P3morgen, Adelina Ibishi, var tilbake på lufta etter en tids fravær - nå åpner hun om farens kreftsykdom. Reporter: Edward Stenlund. Video: NRK Vis mer

- Roligere

Samtidig som Johan ble dårlig, ble også kona Janette brått syk. Hun ble rammet av alzheimer og flyttet inn på sykehjem. I desember gikk Janette bort, 77 år gammel.

Johan har ikke lagt skjul på at konas sykdom gikk hardt inn på ham, og i tida før hun døde brukte han mye av sin energi på å passe på Janette.

Overfor VG forteller Mads at det var godt for moren å få slippe, etter å ha vært syk i flere år.

- Hun har det bedre nå enn hun hadde det, for hun var fryktelig dårlig. Og så er fatter'n mye roligere nå når vi er sammen, for nå har han ikke den dårlige samvittigheten overfor min mor.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer