Niklas Silseth Baarli og Lars Baarli

Har fått kreft for fjerde gang

Niklas Baarli kom med triste nyheter om sin far i podkastepisode.

FAR OG SØNN: Niklas Silseth Baarli og faren Lars Baarli. Foto: Kristin Svorte / Dagbladet
FAR OG SØNN: Niklas Silseth Baarli og faren Lars Baarli. Foto: Kristin Svorte / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Farmen»-programleder Niklas Silseth Baarli (33) og ektemannen Benjamin Baarli Silseth (31) har sammen podkasten «Baarli og Benjamin går i terapi».

De forsøker de å rydde opp i diverse slagg som finnes i forholdet og hver uke får de besøk av et kjent fjes som tar rollen som parterapeut.

MELKESPANN: Farmen-programleder Niklas Baarli svarer på dramaet rundt reglene i melkespann-konkurransen Vis mer

Denne uka var det programleder på P3, Arianrhod Engebø (28) som gjestet ekteparet, men før lytterne ble introdusert for Engebø, opplyste Silseth Baarli at han hadde dårlige nyheter å komme med.

Kreft for fjerde gang

Mosseværingen delte nyheten om at faren hans, Lars Baarli (71), har fått kreft for fjerde gang.

- Vi venter på prognosene - om hvor alvorlig det er. Han er jo 71 år, og det betyr jo at de nødvendigvis ikke behandler det, uttalte han i podkasten.

LETTER PÅ SLØRET: Ekteparet Niklas Silseth Baarli og Benjamin Baarli Silseth deler åpent med lytterne sine om den tøffe tida. Foto: Tore Skaar
LETTER PÅ SLØRET: Ekteparet Niklas Silseth Baarli og Benjamin Baarli Silseth deler åpent med lytterne sine om den tøffe tida. Foto: Tore Skaar Vis mer

Han la til at legene hadde sjekket hjertet hans, og at det visstnok skulle være sterkt nok til å takle en runde med cellegift. Han fortalte samtidig om at det var et par andre ting som måtte være på plass før de var villig til å behandle ham, uten at han valgte å utdype ytterligere detaljer.

- Grått mye

Silseth Baarli og pappa Lars kom også nærmere hverandre i TV 2-serien «Alt min far ikke har lært meg», hvor førstnevnte skulle lære seg å bli hakket mer «handy». I løpet av de seks episodene av programmet fikk seerne også se forholdet Silseth Baarli har til sin far. Han innrømmer også i podkasten at kreftnyheten går inn på ham.

UT AV SKAPET: Niklas Baarli forteller om da han kom ut av skapet i «Alt min far ikke har lært meg». Video: TV 2 Vis mer

- Det preger meg ganske mye egentlig. Jeg sliter litt med det, og jeg har grått mye den siste uka. Fatteren har vært innom to andre typer kreft før; både testikkelkreft og prostatakreft. Nå sitter den i beinmargen, og det er ikke gode nyheter.

Far og sønn fortalte til TV 2 tidligere i år at Lars først fikk påvist testikkelkreft i 2012. Året etter ble han på nytt rammet av samme krefttype, før han i 2018 fikk påvist prostatakreft. Faren jobbet 43 år som brannmann.

Dagbladet har vært i kontakt med Lars Baarli, som skriver i en SMS at han ikke har innvendinger om bruk av innholdet i den aktuelle episoden.

Ifølge Aleris.no er benmargskreft en kreftform som kjennetegnes av ukontrollert vekst i en bestemt gruppe av beinmargens celler, de såkalte plasmacellene. Sykdommen opptrer sjelden hos mennesker under 40 år. Gjennomsnittsalder når diagnosen stilles, er ca. 68 år. Det forekommer ca. 450 nye tilfeller per år i Norge.

Ektemannen mistet faren

NY: Under Discoverys lansering avslørte Frank Løke at han har ny kjæreste. Video: Luna Lea / Rød Løper. Vis mer

Ektemannen Benjamin, mistet sin far til kreft for 11 år siden, og Silseth Baarli benytter anledningen til å rose ektemannen som støtter ham gjennom den vanskelige tiden,

- Det å ha deg som partner akkurat nå, er litt fint. Du vet akkurat hva jeg går gjennom.

Dagbladet har vært i kontakt med managementet til Silseth Baarli, som opplyser om at Niklas har ingen ytterligere kommentar utover det som blir sagt i podkasten.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer