NY JOBB: Marius Borg Høiby har byttet yrkesretning og jobber i dag som motorsykkelmekaniker. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix/@marius_borg Vis mer

Marius Borg Høiby:

Har fått ny jobb

Marius Borg Høiby har blitt motorsykkelmekaniker i Lier.

Publisert
Sist oppdatert

De siste årene har det blitt kjent at kronprinsesse Mette-Marits eldste sønn, Marius Borg Høiby (23), har kapret flere interessante jobber.

Tidligere har han blant annet vært redaktør i Tempus Magazine - en stilling han mistet som følge av at magasinet ble nedlagt.

I desember 2018 ble det også kjent at han hadde fått ny jobb i Selvaag bolig - en jobb han skulle ha et par måneder. I mars det påfølgende året ble det imidlertid kjent at Borg Høiby hadde begynt i ny jobb i datingappen Moodie - og nå har 23-åringen nok en gang tatt nye steg karrieremessig.

Forrige uke skrev Se og Hør imidlertid at Marius i dag jobber som motorsykkelmekaniker. Slottets kommunikasjonssjef, Guri Varpe, opplyste da at de ikke ønsket å kommentere saken.

Til Drammens Tidende bekrefter nå daglig leder Mats Wike Runningen at Høiby har fått jobb hos dem på MREXX Motor i Lierskogen, og sier at han liker seg godt i den nye jobben sin.

- Her kan han være seg selv, og jeg tror han trives med det, sier Runningen.

Måtte selge

23-åringens interesse for motorsykler ble offentlig kjent allerede i fjor, da han la ut sykkelen sin for salg på Finn.

Ifølge annonsen var det snakk om en Harley Davidson av typen «Sportster Custom» fra 2001. Prislappen ble satt til 75 000, men Borg Høiby oppga at prisen kunne diskuteres ved hurtig avgjørelse.

View this post on Instagram

🥶

A post shared by Marius Borg Høiby (@marius_borg) on

Årsaken til at Marius valgte å selge motorsykkelen, var at han ikke hadde gyldig sertifikat til å kjøre den.

- Kjøpte den i fjor høst, med intensjon om få den registrert som mellomtung, men det viste seg å ikke la seg gjøre. Da jeg kun har mellomtung-lappen, får jeg ikke brukt den, het det i annonsen.

Dermed hadde ikke 23-åringen lov til å kjøre motorsykkelen - og da er det kanskje ikke så rart at han valgte å selge den videre. Av annonsen kom det også frem at kronprinsessens sønn ønsket tre dagers varsel ved eventuell prøvekjøring.

Finn-bråk

Dette er imidlertid ikke første gang Marius har solgt eiendeler på Finn, og i 2016 ble det bråk.

Under fullt navn og telefonnummer - og med Slottet som adresse - solgte Mette-Marits eldste sønn dyre og lukrative eiendeler på Finn. Det skapte mye oppstyr, blant annet på grunn av sikkerhetsrisikoen knyttet til å dele slik informasjon offentlig.

- Dette er helt vanlige annonser for ting Marius Borg Høiby ikke lenger bruker. Da er det fint at andre kan få glede av dem. På Finn.no kommer registrert adresse automatisk opp, med mindre man velger å skjule denne. Det vil Marius gjøre for fremtiden, sa Slottets informasjonssjef Marianne Hagen den gang.

Blant tingene Borg Høiby la ut for salg den gang, ver en dyr trillekoffert fra det franske luksusmerket Louis Vuitton, i tillegg til en klokke av merket Nixon, som han ønsket 1000 kroner for. Han solgte også en påhengsmotor for 11 000 kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer