Tomine Harket:

Har fått påvist diagnose

- Så nå er det altså svart på hvitt at jeg har ADD. Det har jeg, sier hun.

ÅPENHJERTIG: Tomine Harket forteller i podkast at hun har fått påvist diagnose. Foto: Tore Skaar/ Se og Hør
ÅPENHJERTIG: Tomine Harket forteller i podkast at hun har fått påvist diagnose. Foto: Tore Skaar/ Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er i podkasten «EXTRA» med artist Tomine Harket (27) og Hans Normann at førstnevnte nå åpenhjertig forteller om diagnosen hun har fått påvist, ADD.

- Det er en «attention deficit disorder», så det går utover oppmerksomheten min. Jeg blir lett distrahert, og det kan være vanskelig å følge med i samtaler, høre på foredrag og lignende, sier Harket om diagnosen.

- Ødelegger ikke hverdagen min

Det var VG som først omtalte saken. Overfor avisa forteller artisten at hun lenge har mistenkt at hun har diagnosen.

- Jeg har lenge trodd at det er noe jeg har, men aldri gått inn for å få svar på det, fordi det ikke er noe som ødelegger hverdagen min. Det påvirker meg jo, og er slitsomt, men det er ikke noe jeg ser på som farlig eller såpass ødeleggende at jeg trenger medisiner for eksempel, sier hun.

ADD:

ADHD har de fleste hørt om, men mange vet ikke at det også er noe som heter ADD. Ved ADD er ikke hyperaktivitet en del av sykdomsbildet, og det gjør det vanskeligere å fange opp de som har sykdommen. Mange skjønner ikke at dette er en sykdom. Konsekvensen er at de som lider, ikke blir fulgt opp slik at de får en diagnose og behandling. De lærer seg ofte selv strategier for å mestre plagene.

Kilde: Psykia AS, senter for spesialistbehandling

Tomine Harket har foreløpig ikke besvart Dagbladets henvendelser i denne saken.

Åpen om eget sexliv

Den 27 år gamle artisten har ved flere anledninger åpnet opp om eget liv, og noe mange kanskje ser på som privat, nemlig eget sexliv.

UFLAKS: Da kjendisdatter og artist Tomine Harket skulle ta trikken, lukket den døra med armen hennes på utsiden av trikken. Det fikk henne til å reagere sterkt. Video: Tomine Harket @Instagram. Klipp: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

Da hun tidligere i år gjestet podkasten til radio-profil Christine Danke fortalte Harket om seksualitet, hva som avgjør hvem hun faller for, og om det er viktig å sette seksualiteten sin i bås.

I podkasten kom det blant annet fram at artisten snakker åpent om eget sexliv med mora si. Da Dagbladet stilte Harket spørsmål om hvorfor hun valgte å være så åpen om sex, svarte hun følgende:

- Sex er så naturlig og noe vi alle har, så hvorfor ikke?

- Hvordan reagerer andre på at du er så åpen om sex?

- Det blir som oftest morsomme samtaler ut av det, også liker jeg å få folk ut av komfortsonen sin. Emnet sex gjør som oftest det.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer