Sophie Elise Isachsen:

Har fått rekordmange nominasjoner etter blogg-krigen: - Det er trist

Blogger Sophie Elise Isachsen har fått 4500 nominasjoner til «verstingsprisen» Gullbarbie.

BLOGGKRIG: Det var en ydmyk Sophie Elise Isachsen som møtte Kristine Gjelsvik til debatt på NRK. Video: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Sophie Elise Isachsen (24) har mottatt rekordmange nominasjoner til neste års Gullbarbie. Prisen blir gitt i regi av Press, Redd Barna Ungdom, til den reklame- og medieaktøren som er best på å få ungdom til å føle seg verst.

Nominasjonene av Isachsen begynte for alvor å tikke inn etter at blogger, Kristin Gjelsvik (32), la ut en video forrige uke hvor hun kalte 24-åringen for «Norges desidert dårligste og farligste forbilde».

Under «Debatten» mellom de to bloggerne på NRK1 tirsdag kveld krasjet siden til Press. Dagen etter kunne Mina Vinje, leder i Press, fortelle at Isachsen har fått 4500 nominasjoner. Da Bik Bok vant prisen i 2018 hadde de mottatt 800 nominasjoner.

- Nominasjonene blir blant annet begrunnet med at hun fremmer et ideal som bare kan bli oppnådd gjennom kosmetiske inngrep, og at hun deler åpent om komplekser og operasjoner, sier Vinje til Dagbladet.

LEDER: Mina Vinje i Press forteller at Sophie Elise har fått rekordmange nominasjoner. Foto: Leif-Erik Sørensen
LEDER: Mina Vinje i Press forteller at Sophie Elise har fått rekordmange nominasjoner. Foto: Leif-Erik Sørensen Vis mer

En uregulert industri

Press-lederen forteller at et landsstyre i desember vil utpeke tre kandidater. Deretter er det en ekstern avstemning fra barn og unge som avgjør hvem som vinner prisen.

Dersom Isachsen vinner prisen for 2020, vil det være første gang en enkeltperson har fått den. Vinje understreker at Gullbarbie ikke blir gitt til Isachsen som privatperson, men Sophie Elise-bedriften.

- Vi har tidligere fått inn flere nominasjoner på andre bloggere, så grunnen til akkurat Isachsen får så mange nominasjoner er fordi hun er i søkelyset akkurat nå. Bloggere har et ansvar fordi de tjener penger på dette og har stor påvirkningskraft. Likevel er det ikke et ansvar de har alene, og vi er mer opptatt av hele den uregulerte bloggindustrien som tillater reklame rettet mot barn. Her er det strukturer som må endres, og politikerne må på banen, mener Press-lederen.

KRITISK: Kristin Gjelsvik har sett seg lei på at Sophie Elise Isachsen fikser på komplekser og deler det med følgerne sine. Video: Kristin Gjelsvik og Rød Løper Vis mer

- Bra med engasjement

Dagbladet har ikke lyktes i å få kontakt med Isachsen, men under «Debatten» på NRK tirsdag kveld svarte hun på Vinjes kritikk.

- Det er trist å få nominasjoner, selv om det er bra at folk engasjerer seg og bruker stemmen sin. De nominasjonene som kom etter fredag er jo i lys av denne stormen her, sa hun.

Det var ventet at det ville gå hardt for seg på Marienlyst, hvor debatten om hva man skal dele med følgerne sine var tema.

- Det finnes ingen problemer man kan operere bort. Der vil jeg være tydelig. Men jeg er for åpenhet og det er derfor jeg er her i dag, for å diskutere hva som er greit å dele og ikke, sa Isachsen innledningsvis.

På spørsmål fra programleder Fredrk Solvang om hun har sluttet fullstendig med plastiske inngrep, ettersom hun selv uttaler at plasitsk kirurgi ikke løser alle problemer, svarte bloggeren:

- Hva jeg gjør som privatperson kan jeg velge å holde for meg selv, men jeg synes åpenhet er viktig. Skal jeg si at «nei, jeg er helt naturlig», eller skal jeg være åpen?

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer