Ari Behn:

Har fått sitt siste hvilested

Ari Behn fikk sitt siste hvilested på dagen han skulle ha fylt 48 år.

Oslo 20200930: URNENEDSETTELSE: Ari Behn fikk onsdag sitt siste hvilested. Foto: Øystein Andersen / Dagbladet
Oslo 20200930: URNENEDSETTELSE: Ari Behn fikk onsdag sitt siste hvilested. Foto: Øystein Andersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det norske folk reagerte med sjokk og vantro da nyhetsmeldingen om at Ari Behn var død - bare 47 år gammel - ble offentliggjort på kvelden 1. juledag i fjor.

I april, fire måneder etter kunstnerens bortgang, skrev Se og Hør at Ari Behn enda ikke hadde fått sitt siste hvilested.

Se og Hør fikk den gang bekreftet av Gravferdsetaten i Oslo kommune at Ari Behn skulle gravlegges på felt 020 på Vår Frelsers gravlund.

Kunstneren og forfatteren ville dermed få sitt endelige hvilested bare noen få meter unna norske storheter som Bjørnstjerne Bjørnson, Henrik Ibsen og Edvard Munch.

Onsdag, dagen hvor den avdøde kunstneren skulle ha fylt 48 år, er gravsteinen på plass.

- Jeg kan bekrefte at det har vært en urnenedsettelse for Ari i dag. Det er ikke tilfeldig at datoen i dag er valgt. Det var en privat urnenedsettelse med de aller nærmeste til stede, forteller Geir Håkonsund, Behn-familiens talsperson, til Dagbladet.

Dagbladet traff Ari Behns gamle venn, fotografen Per Heimly (48), ved gravsteinen onsdag kveld - rett ved Æreslunden i Vår Frelsers Gravlund med Henrik Ibsen som nærmeste nabo der.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.