Kronprinsesse Mary:

- Har følt meg ensom

Kjente på følelsen av å være ensom etter morens bortgang.

ÅPEN: Kronprinsesse Mary belyser temaet ensomhet gjennom stiftelsen sin. Nå innrømmer hun at hun selv har følt seg ensom. Foto: NTB
ÅPEN: Kronprinsesse Mary belyser temaet ensomhet gjennom stiftelsen sin. Nå innrømmer hun at hun selv har følt seg ensom. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Det er ingen hemmelighet at kronprinsesse Mary av Danmark (50) har stor interesse for veldedig arbeid. Gjennom veldedighetsstiftelsen sin «Mary Fonden» er hun med på å belyse tabubelagte temaer i samfunnet.

Stiftelsen ble startet i 2006 etter at kronprinsparet ble gitt 1,1 millioner danske kroner i bryllupsgave fra folket. Ifølge nettsiden deres, jobber stiftelsen hovedsaklig med å bekjempe mobbing, vold i hjemmet, og ensomhet.

Torsdag var kronprinsessen til stede på Ensomhetskonferansen i Herning, hvor hun var en av hovedtalerne.

VIL IKKE SVARE: Kronprins Frederik av Danmark vil ikke svare på spørsmål om samarbeidet med skoprodusenten Ecco. Video: B.T Vis mer

Konferansen har som mål å belyse ensomhet, og den samler fagfolk og aktører som kommer med konkrete forslag til hvordan å hjelpe mennesker som opplever det å være ensom.

- Ensomhet kan være en helt vanlig følelse for mange av oss, men det er veldig viktig å skille mellom den følelsen vi alle kan kjenne på og det som vi kaller alvorlig ensomhet. Det er en utfordring som vi har i samfunnet vårt i dag, sa kronprinsessen til danske B.T.

Kjente på ensomhet etter morens død

Den neste dronningen av Danmark kom også med en avsløring rundt sine egne opplevelser med ensomhet. Hun fortalte at hun spesielt kjente på det å være ensom etter morens død.

Det var i 1997 at Mary mistet moren sin, Henrietta Clark Donaldson, etter komplikasjoner etter en hjerteoperasjon.

PERSONLIG PREG: Kronprinsesse Mary av Danmark tok et helt spesielt grep for å få fram budskapet sitt under et besøk i Bangladesh. Video: Det danske kongehus. Vis mer

- Jeg har følt meg ensom på ulike tidspunkter i livet. Spesielt da jeg mistet moren min. Det var en meget ensom periode i livet mitt, fortalte kronprinsessen åpenhjertig.

Mary tok seg også tid til å belyse andres historier om ensomhet. En ung jente ved navn Signe sto fram med sin personlige historie som ensom. Det roste kronprinsessen henne for.

- Signe skal ikke være i tvil om at hennes historie utgjør en forskjell. Ikke bare for andre mennesker som opplever alvorlig ensomhet, men også for oss som arbeider med ensomhet som et kompetanseområde.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer