Tidenes «Farmen»-drama:

- Har fortsatt 957 uleste sms-er

Kjetil Nørstebø minnes det som ble en uhygge som skrev seg inn i TV 2-programmets historiebøker.

DRAMA: Kjetil Nørstebø mente at Tonje Frøystad Garvik hadde jukset, og rømte til skogs etter tapet i «Farmen»-finalen i 2018. Foto: Tore Skaar / Se og Hør
DRAMA: Kjetil Nørstebø mente at Tonje Frøystad Garvik hadde jukset, og rømte til skogs etter tapet i «Farmen»-finalen i 2018. Foto: Tore Skaar / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg vil bare fortelle min side av saken, og det jeg kan stå for, sa «Farmen»-deltaker- og finalist Kjetil Nørstebø (32) da Dagbladet kontaktet ham i forbindelse med avviklingen av programmets finale i 2018.

En finale han til slutt tapte mot Tonje Frøystad Garvik (33).

Da tapet var et faktum, rømte Nørstebø til skogs. Den nå 32 år gamle uvdølingen mente nemlig at Garvik hadde fått flere av oppgavesvarene servert av ansatte i produksjonen, at vinneren hadde jukset - noe som endte i en real oppvask i mediene i tida som fulgte.

«FARMEN KJENDIS»: Innspillingen av «Farmen kjendis» 2023 er i gang, og vi har tatt en prat med flere av deltakerne. Reporter: Thea Hope. Video: Anna Celine Hanisch Vis mer

- Gnager fortsatt

- Hvordan ser du tilbake på alt dette nå, snart fire år etter, Kjetil?

- Jeg kjenner at det fortsatt gnager, selv om jeg ikke lenger bruker noe tid på det. Jeg kjenner at det kiler litt i magen når jeg leser om «Farmen» og slipp av nye deltakere og slikt i media. Det minner meg på det jeg var med på. Det vil alltid være med meg - både på godt og vondt, sier han til Dagbladet.

Han fortsetter:

- Jeg er nok en person som for mange andre er elsk-hat. Jeg har sterke meninger, og tør å stikke meg fram. Det at en liten uvdøling som meg plutselig er på førstesida av både Dagbladet og VG, det var helt spesielt. Det er ganske uvirkelig at jeg fikk oppleve det sirkuset der.

Han legger ikke skjul på at «trøkket» den gang satte spor i ham.

- Som jeg sier til andre: Om dét jeg opplevde er halvparten av sånn virkelige kjendiser har det gjennom et helt liv, så forstår jeg at det kan gå galt med enkelte.

Angrer på én ting

Ifølge ham selv fikk han vanvittige 1300 sms-er på mellom én og to dager etter at nyheten sprakk.

- Fortsatt har jeg 957 uleste meldinger fra den tida. Om jeg kjeder meg hender det at jeg blar tilbake til noen gode, gamle meldinger. Det var helt vanvittig. Av de 1300 meldingene var det alt fra de som ville drepe meg til de som ville ligge med meg. Det hender jeg blar tilbake og mimrer litt i arkivet, humrer han.

ARG: Kjetil Nørstebø var svært sint etter å ha tapt «Farmen»-finalen mot Tonje Frøystad Garvik. Foto: Tore Skaar / Se og Hør
ARG: Kjetil Nørstebø var svært sint etter å ha tapt «Farmen»-finalen mot Tonje Frøystad Garvik. Foto: Tore Skaar / Se og Hør Vis mer

Han angrer ikke på at han tok «kampen» på den måten han gjorde.

- Jeg følte at jeg klarte å gjøre det til noe positivt. Positive eller negative reaksjoner, folk var veldig delt - men fellesnevneren var at det engasjerte. Og jeg tror det gjorde noe med TV 2 òg, for jeg har hørt snakk om at det året etter var to vakter per finalist, mens vi bare hadde én hver.

Det er bare én ting den tidligere «Farmen»-deltakeren angrer på om han skal skru tida tilbake.

- At jeg ikke gikk på spørsmål nummer ni, som jeg hadde tenkt å gjøre. Jeg ble overtalt til å gå tilbake. Det var da jeg skulle gått, for da ville kanalen stått igjen med en uferdig finale.

- Ikke utvekslet ett ord

Nå er det er bare dager igjen til enda en «Farmen»-innspilling går i gang. Og Nørstebø har ett råd til dem som skal være med i årets sesong.

- Som jeg sier til folk som vurderer å søke: Det er noe av det beste og noe av det verste man kan kaste seg inn i. Du havner inni et univers der man også blir utnyttet. Det er kynisk, du blir utnyttet i et underholdningsformat. Men om man ikke legger så mye i akkurat dét, så er det en fantastisk, en virkelig bra, opplevelse.

- Er det fortsatt iskaldt mellom deg og Tonje, eller har dere skværet opp?

- Jeg har ikke utvekslet et eneste ord med verken Tonje eller kjæresten Lene, jeg. Jeg snakker en del med andre deltakere, men føler samtidig at dette førte til at hele gjengen ble splitta. Og jeg har heller ikke lyst til å plage Tonje og Lene noe mer med det der. Ikke er jeg langsint, jeg har altfor mye annet å bruke tida mi på hjemme i Uvdal.

Dagbladet har vært i kontakt med Tonje Frøystad Garvik, som har lagt saken bak seg og som ikke vil kommentere saken i dag.

PÅ TV SAMMEN: Kjetil Nørstebø avbildet sammen med «Farmen»-kollega Andrea Badendyck. Foto: Alex Iversen/ TV 2
PÅ TV SAMMEN: Kjetil Nørstebø avbildet sammen med «Farmen»-kollega Andrea Badendyck. Foto: Alex Iversen/ TV 2 Vis mer

La alt bak seg

Garvik og kjæresten Sleperud ble foreldre for første gang i september i fjor, og i mars i år ble det kjent at de venter barn nummer to.

- Planen min var på sende en gave til Tonje og Lene etter at de fikk sin første baby sammen, men det har jeg ikke fått gjort ennå. Det må jeg få meg til å gjøre snart, bedyrer Nørstebø.

- Så hvis du skulle sagt noe til Tonje nå, hva ville du sagt?

- Godt spørsmål. Det må vel være at det var synd at hytta hun vant ikke ble satt opp i Uvdal, sier han med et smil, før han straks blir mer alvorlig.

«FARMEN»-PROFILER: Tonje Frøystad Garvik (t.v.) og Lene Sleperud ble kjente fjes etter å ha vært med i samme «Farmen»-sesong som Kjetil Nørstebø. Foto: Frank Karlsen/ Dagbladet
«FARMEN»-PROFILER: Tonje Frøystad Garvik (t.v.) og Lene Sleperud ble kjente fjes etter å ha vært med i samme «Farmen»-sesong som Kjetil Nørstebø. Foto: Frank Karlsen/ Dagbladet Vis mer

- Neida. Hvis den praten sto på agendaen, ville jeg sagt at vi får være enige om å være uenige. Hun er for sta til å innrømme sine feil, mens jeg er for sta til å innrømme mine feil. Vi er fine mennesker begge to, og har det nok bra på hver vår kant, uansett, mener han.

NØDVENDIG: Det var helt nødvendig for «Farmen Kjendis»-deltakeren å ta med dette inn på gården. Reporter: Svend Aage Madsen. Video: Tor Lindseth/ Rød Løper Vis mer

Og:

- Vi hadde sikkert vært gode venner i dag om dette aldri hadde skjedd. For vi fikk et veldig nært forhold der inne, mener Eks-«Farmen»-finalisten, som understreker at han ønsker både Tonje og Lene alt godt.

- De er et tøft par som har frontet en hard sak. Jeg har uansett lagt bak meg det som skjedde den gangen. Og jeg må si det, mange kommer til meg og sier at Tonje og Lene hadde et fortrinn, siden de var to der inne, og det irriterer meg litt.

- «Torpet»-nei to ganger

For:

- Det hadde ingenting med saken å gjøre, det var en del av spillet. Uansett om de var et par eller ikke, så hang de sammen som en allianse. Det hengte jeg meg aldri opp i.

- Etter feiden i 2018, er det kanskje liten sannsynlighet for at du blir spurt om å være med i sidekonkurransen «Torpet»?

- Joda, jeg har takket nei to ganger, jeg. Jeg har ikke blitt spurt i år og i fjor, men jeg ble spurt i 2019 og i 2020. Jeg sa det ikke var aktuelt, i så fall ta måtte vi ha tatt en ordentlig prat.

BARN: Per Gunvald Haugen og Karianne Wahlstrøm, kjent fra «Farmen“, har blitt samboere og snakker om barn. Video: Se og Hør Vis mer

- På hvilken måte?

- Jeg tipper de vil at jeg skal gå inn for en revansj. Men jeg gikk jo så hardt ut mot TV 2, at det ville blitt dobbeltmoralsk å stille opp helt uten videre. Men jeg utelukker det ikke i framtida. Det gjør jeg ikke når det gjelder «71 grader nord» eller «Kompani Lauritzen» heller, om jeg skulle få muligheten, forteller Kjetil Nørstebø, som i april avslørte at han har fått seg kjæreste.

Hans utkårede heter Anette Dahl (31), som var å se i reality-programmet «Øya» på TV 2 i 2017.

TV 2: - Ikke mer å legge til

Pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, sier til Dagbladet at kanalen er helt trygge på at - også - kommende «Farmen»-finaler vil bli spilt inn på en sikker og rettferdig måte.

- TV 2 har svart utfyllende på Nørstebø sine påstander og utsagn ved flere anledninger, og har ikke noe mer å legge til etter alle disse åra, forklarer Dahl, som ikke ønsker kommentere hvorvidt 32-åringen to ganger er blitt tilbudt å delta i «Torpet» eller ikke.

- Vi kommenterer aldri noe som har med hvem som eventuelt blir spurt om å delta i våre programmer, sier han.

Mange jern i ilden

Kjetil Nørstebø jobber til daglig som leder for Uvdal Skisenter, der han jobber fulltid gjennom vinterhalvåret.

I tillegg driver han med tomtesalg på tomter i skogsgrensa mot Hardangervidda. Han forteller entusiastisk at han nå har satt opp to «domer», en form for igloer, på nettopp Hardangervidda, som han mener er en ganske original og unik overnattingsplass.

MANGE PROSJEKTER: Kjetil Nørstebø har satt opp to slike «domer» på Hardangervidda, og ligger ikke på latsida etter «Farmen». Foto: Privat
MANGE PROSJEKTER: Kjetil Nørstebø har satt opp to slike «domer» på Hardangervidda, og ligger ikke på latsida etter «Farmen». Foto: Privat Vis mer

Som om ikke det er nok jobber han med å åpne en ny dagligvarehandel i hjembygda, samt med fjellsikring på sommerhalvåret.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer