Elin Kjos:

Har fryst ned eggstokk

Kampen hennes mot sykdommen inspirerer tusenvis. Elin Kjos har ikke gitt opp tankene om et normalt liv.

UHELBREDELIG: Influenser Elin Kjos hadde vært plaget med hoste i ett år, og trodde at det var astma og allergi. Det viste seg å være uhelbredelig lungekreft. Video: Expressen TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Historien til svenske Elin Kjos (32) inspirerer tusenvis. Hun livnærte seg som et sunt treningsforbilde på Instagram fram til i mars, da det ble funnet en over 20 centimeter stor svulst på den høyre lungen hennes. Kjos hadde hatt en vond hoste i over et år, men tenkte aldri i de baner at dette faktisk kunne være noe alvorlig.

Svulsten og en stor del av lungen ble operert bort, men skaden hadde allerede skjedd. Kreften hadde spredt seg. Kjos ble behandlet med en kombinasjon av immunterapi og cellegift som hun fikk på fram til midten av juli.

I slutten av den måneden skulle hun få svar på om behandlingen hadde virket eller om lungekreften hadde spredt seg videre. Det hadde den heldigvis ikke, men metastasene hadde ikke minsket og hun har fortsatt med behandlingene.

32-åringen har lyst til å leve, noe hun ikke legger skjul på i et nytt intervju med Expressen.

Inspirerer tusenvis

Kjos har et motto, som hun nevner i intervjuet. Hun aksepterer diagnosen, men ikke prognosen. Hun har gått på to forskjellige typer cellegift, men har nå kuttet ut den ene. Kroppen tåler det ikke mer, men hun er fortsatt avhengig av å få behandling hver tredje uke. Slik holdes sykdommen i sjakk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer