Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Har funnet brev fra Steve Irwin etter hans død

Falt ut fra en bok.

HEDRER FORELDRENE: Steve Irwin døde i 2006, men huskes fortsatt for sin innsats i villmarken. Nå har faren hans gitt ut bok, der det er trykket et helt spesielt brev fra den avdøde krokodillejegeren selv. Foto: NTB scanpix
HEDRER FORELDRENE: Steve Irwin døde i 2006, men huskes fortsatt for sin innsats i villmarken. Nå har faren hans gitt ut bok, der det er trykket et helt spesielt brev fra den avdøde krokodillejegeren selv. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): «Jeg dør». Dette var de siste ordene til den anerkjente krokodillejegeren Steve Irwin, som i 2006 døde etter å ha blitt stukket av den giftige halen til en piggrokk. Han ble 44 år gammel.

Irwin var kjent internasjonalt for tv-serien «Crocodile Hunter» som første gang var å se på Discovery Channel i 1992. Siden ballet deg på seg for den naturglade mannen, som dedikerte livet sitt til ville dyr.

Han står blant annet ansvarlig for å ha startet Australia Zoo, en dyrepark i Queensland.

Nå har hans egen far skrevet bok om det eventyrlige livet til sønnen. Bob Irwins bok «The Last Crocodile Hunter» tar for seg historien fra foreldrenes perspektiv, i anledning at det er ti år siden sønnen døde. Den legendariske krokodillejegerens syn kommer imidlertid godt fram i én del av boka.

- Over 30 år

BBC er blant mediene som først omtalte saken. I Bob Irwings bok har han nemlig trykket et brev fra sønnen, som ble skrevet da krokodillejegeren var 32 år.

Brevet skal ha falt ut av en bok som faren fant tidligere i år. Han valgte å publisere det rørende brevet, som er en hyllest til foreldrene hans.

«En av de minst gunstige tingene i livet mitt er at det har tatt meg over 30 år å innse hvor viktige dere har vært for oppbyggelsen av min karakter, mine etiske ståsted og aller viktigst - min lykke», heter det i brevet som ble skrevet 12 år før Irwins død.

Videre i brevet forteller den da 32 år gamle Irwin at han begynner å finne ut av ting, og at han har satt pris på alt han har lært av foreldrene.

- I resten av livet mitt vil jeg reflektere rundt de utrolig fantastiske tidene vi har delt sammen og fortsatt skal dele. Dere er mine beste venner, avsluttes brevet.

Kontroversiell

Den overveldende entusiasmen til Irwin var best kjent for norske tv-seere gjennom Discovery Channel, og sin tilsynelatende livsfarlige omgang med blant annet krokodiller, slanger og andre farlige vesener.

Mannen, stort sett alltid kledd i kakishorts og fjellstøvler, ble av hjemlige medier beskrevet som et australsk ikon.

Da «Crocodile Hunter» gikk første gang oppnådde den svært høye seertall over hele verden. Steves kone, Terr,i var hele tida en sentral del av de forskjellige tv-konseptene.

Irwins dyrestunt har ført til kontrovers flere ganger. I 2004 ble han etterforsket av myndighetene for å ha svømt på ryggen av to hvaler og oppholdt seg for nært pingviner og seler i Antarktis.

Bare et halvt år tidligere skapte australieren ramaskrik verden over da han matet en krokodille mens han hadde sin én måned gamle sønn Bob på armen. Bildene av den spesielle dyrepark-seansen gikk verden rundt.

Her mater åtte år gamle Robert Irwin en saltvannskrokodille for første gang. Han er sønn av TV-legenden Steve Irwin, kjent som krokodillejegeren. Steve døde under innspilling i 2006, nå vil sønnen ta familienavnet videre. Video: NTB Scanpix. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!