GIKK OPP: Ishockeyspiller Glenn Jensen, her med dansepartner Ewa Trela, gikk opp i vekt de første «Skal vi danse»-ukene. Foto: Tor Gunnar Berland / Stella Pictures
GIKK OPP: Ishockeyspiller Glenn Jensen, her med dansepartner Ewa Trela, gikk opp i vekt de første «Skal vi danse»-ukene. Foto: Tor Gunnar Berland / Stella PicturesVis mer

«Skal vi danse»:

Har gått opp i vekt etter «Skal vi danse»: - Har ikke turt å veie meg

Slik påvirkes kjendisene av dansehardkjøret.

(Dagbladet): Årets sesong av «Skal vi danse» er godt i gang, og 12 nye kjendiser har fått prøvd seg på parketten.

I løpet av seks uker med trening, og bare tre sendinger inn i årets sesong, har flere av de gjenværende deltakerne merket at blodslitet har gitt resultater.

For det er ingen dans på roser å være deltaker i det populære TV 2-programmet. Kjendisene trener hver eneste dag, flere har endret på kostholdet, og nå synes resultatene også utenfor parketten.

Fikk helsa tilbake

Countryartist Jenny Jenssen er blant dem dem som har sett at pila peker nedover på vekta. Hittil har hun gått ned hele åtte kilo.

- For hver kilo jeg har gått ned, føler jeg meg fem år yngre. Når man trener fire timer hver eneste dag, blir man strammere. Jeg bruker muskler jeg ikke visste at jeg hadde, og føler at jeg har fått helsa 110 prosent tilbake, sier en fornøyd Jenssen.

STORTRIVES: Jenny Jenssen får ikke fullrost «Skal vi Danse». Ei heller dansepartner Glenn Jørgen Sandaker. Foto: Privat
STORTRIVES: Jenny Jenssen får ikke fullrost «Skal vi Danse». Ei heller dansepartner Glenn Jørgen Sandaker. Foto: Privat Vis mer

Før «Skal vi danse» har hun ikke danset mye. Som artist er hun vant til å stå på store scener, men stort sett er det hun som ser på at andre danser.

- Det er så gøy. Det blir som en kjærlighetssorg når det er over. Jeg skal stå på videre, gi jernet, kvitte meg med fem kilo til og være i denne bobla så lenge jeg kan, sier hun og ler.

Av de ti gjenværende deltakerne er Jenssen med sine 52 år den eldste. Til Dagbladet forteller hun at hun er forbauset over hvordan kroppen fungerer.

- Jeg kjente det i hofter og knær i starten, og det er klart at jeg kjenner at jeg ikke er 18 år lenger. Men jeg er stolt over at kroppen fungerer. Jeg er tross alt halvveis til 105 år, sier hun.

Ofrer alt for dansen

En annen som har sett at vektpila peker nedover er TV-profil Alex Rosén (48). I likhet med Jenssen har han gått ned åtte kilo.

- Jeg føler meg veldig bra. Egentlig, så føler jeg meg som født på ny, sier han.

PÅ TRENING: Alex Rosén ofrer alt for dansen, og føler seg som en toppidrettsutøver. Her er han sammen med dansepartner Alexandra Kakurina. Foto: Privat
PÅ TRENING: Alex Rosén ofrer alt for dansen, og føler seg som en toppidrettsutøver. Her er han sammen med dansepartner Alexandra Kakurina. Foto: Privat Vis mer

Rosén har tidligere slitt med betennelse i skulderen og armen, men nå ser det ut til at treningen har gitt resultater også på den fronten. Til Dagbladet forteller han at han har lagt om livsstilen.

- Jeg ofrer alt for dansen. Jeg har sluttet å gå på fest, og ser knapt familie og venner. Jeg har fokus på diett, trening, konsentrasjon og søvn. Jeg har blitt en toppidrettsutøver, sier han og fortsetter:

- Alt jeg ikke dør av, har jeg godt av. Jeg går for gull.

Dansekollega Petter «Katastrofe» Kristiansen (27) kjenner at formen blir bedre.

- Kroppen min er mye kvikkere enn før jeg ble med i «Skal vi danse». Forrige gang jeg veide meg hadde jeg gått ned to kilo, men jeg håper og tror at det er litt mer nå, sier han.

At tallene på vekta går nedover er intet unntak for tidligere snowboardkjører Stine Brun Kjeldaas (41). Hun har gått ned seks kilo, og Kjeldaas forteller at hun i tillegg til treningen har begynt å spise sunnere.

- Kroppen er generelt blitt sterkere, og jeg har fått kontakt med musklene mine igjen, og de gjør det som jeg ønsker. Det er en stund siden, sier hun.

- Jeg har fått hår på brystet

Men det er ikke alle som merker en betydelig vektnedgang - ennå.

Tidligere Idol-programleder, Markus Bailey (23), forteller at han trener om lag fem timer hver dag, men at de store resultatene har latt vente på seg. Det tar 23-åringen med et smil.

- Jeg er irritert over at jeg ikke har fått sixpack ennå. Jeg trodde jeg skulle bli Channing Tatum etter et par uker med hard trening, sier han.

Det er imidlertid en viktig forandring som har skjedd med kroppen.

- Jeg har fått hår på brystet. Det er jeg rimelig fornøyd med, sier han.

Tidligere langrennsess, Kristin Størmer Steira (35), er vant til å trene mye. Steira, som er gravid, kjenner godt at magen vokser.

- Jeg føler meg veldig bra, men det merkes så klart at magen vokser, og at det ikke er så lett å hoppe og sprette så mye som før. Jeg kjenner at det er noen muskler som ikke har vært så mye i bruk tidligere. Særlig hoftepartiet.

Gikk opp

For tidligere ishockeyspiller Glenn Jensen (29) har ikke kiloene rast av. Snarere tvert imot.

- De fire første ukene gikk jeg opp to-tre kilo. Etter det har jeg ikke turt å veie meg fordi jeg ble så skuffa, sier han og ler.

Også han trener mye. Fordelt på en morgen- og kveldsøkt trener han omlag seks timer hver eneste dag.

- Jeg satser på at jeg går opp to-tre kilo i muskler, og inn to-tre centimeter på magen. Jeg merker at treningen intensiveres hver uke, og at vi trener mer nå enn i starten.

«Farmen»-vinner, Eilev Bjerkerud (27), merker på sin side at han har begynt å miste noen muskler.

- Jeg har blitt litt tynnere. Nå trener jeg på en helt annen måte enn jeg vanligvis gjør, og bruker litt andre muskler enn jeg er vant til, sier han.

I tillegg til å trene mye merker også artist Raylee Kristiansen (18) at hun har gått litt ned i vekt. Hun mener det handler om både kosthold og trening.

- Jeg har gått litt ned i vekt de siste ukene. Jeg prøver å spise jevnt og sunt for å holde energinivået oppe gjennom all treningen. Jeg merker at det er viktig for å holde på konsentrasjonen gjennom hver treningsøkt, sier hun og fortsetter:

- Jeg vil jo beholde formene mine, så jeg spiser sjokolade, også.

Det er imidlertid ikke uvanlig at deltakerne i «Skal vi Danse» raser ned i vekt. I fjor gikk Stian «Staysman» Thorbjørnsen ned hele ti kilo, og året før gikk fotograf Per Heimly ned 13 kilo.

BEHOLDER FORMENE: Artist Raylee har også gått litt ned i vekt. Hun vil imidlertid beholde formene sine. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix
BEHOLDER FORMENE: Artist Raylee har også gått litt ned i vekt. Hun vil imidlertid beholde formene sine. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix Vis mer

Det har ikke lykkes Dagbladet å få en kommentar fra «Skal vi danse»-deltaker Camilla Pihl.