«Luksusfellen»:

Har ikke kjøpt én julegave til full pris. Dette er «Luksusfellen»-ekspertenes beste tips

Gir sine råd for å unngå økonomiske juletabber.

- MYE Å SPARE: Hallgeir Kvadsheim, Silje Sandmæl og Magne Gundersen mener det er mulig å spare mye penger ved å gjøre små, enkle grep. Nå gir de sine beste tips. Foto: Dagbladet
- MYE Å SPARE: Hallgeir Kvadsheim, Silje Sandmæl og Magne Gundersen mener det er mulig å spare mye penger ved å gjøre små, enkle grep. Nå gir de sine beste tips. Foto: Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I en travel desembermåned, med bare få dager igjen til jul, er det mange nordmenn som stresser med å få gjort unna det siste innkjøpet av gaver, mat og pynt.

Det er liten tvil om at julehøytida kan svi i lommeboka, men ifølge «Luksusfellen»-ekspertene finnes det visse grep man kan ta for å unngå de verste juletabbene - økonomisk sett.

Økonomene understreker at om det finnes ett tidspunkt man skal tillate seg å senke skuldrene med tanke på økonomien, så er det nettopp i jula. Likevel viser en undersøkelse fra Respons Analyse for DNB at nordmenn planlegger å bruke hele 46 milliarder kroner på årets feiring.

For å spare oss noen kroner, kommer dermed ekspertene med sine beste tips.

- Gavene ikke største utgiftspost

Forbrukerøkonom Hallgeir Kvadsheim (47) forklarer at det alltid er lurt å sette av noen minutter til å gjøre et kjapt anslag over hva man vil komme til å bruke i jula.

Lager man et budsjett, er det imidlertid viktig å tenke på hvor mye man faktisk har å rutte med.

- Det er viktig å huske på at det kanskje ikke er julegavene som har utgjort den største utgiftsposten når jula er over. Julematen, drikken og andre ting blir også dyrt, sier Kvadsheim til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer