Peter Mygind:

- Har lært å omfavne dødsangsten

En februardag i 2015 sluttet Peter Myginds hjerte å slå.

LEVER MED ANGST: Den danske skuespilleren Peter Mygind har levd med angst i flere år. Likevel er han fast bestemt på at angsten ikke skal begrense livet hans. Her er han avbildet med skuespillerkollega Sofie Grabol under Emmy-utdelingen i 2003. Foto: NTB Scanpix
LEVER MED ANGST: Den danske skuespilleren Peter Mygind har levd med angst i flere år. Likevel er han fast bestemt på at angsten ikke skal begrense livet hans. Her er han avbildet med skuespillerkollega Sofie Grabol under Emmy-utdelingen i 2003. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Skuespiller Peter Mygind (56) er en av Danmarks største skuespillere og har blant annet vært å se i tv-serier som «Borgen», «Unit One» og «Den som dreper». I tillegg har han vært å se i filmsuksesser som «Kon-Tiki» og det danske krigsdramaet «Flammen & Citronen».

Nå er han aktuell i julefilmen «Last Christmas», sammen med stjerner som Emilia Clarke (33) og Emma Thompson (60).

Men selv om Mygind har opplevd en stor suksess i løpet av sine 56-leveår, har ikke livet bare vært noen dans på roser. I et intervju med den danske avisa BT, åpner han opp om en hverdag preget av dødsangst.

Livløs

En kald februardag i 2015, da Mygind var hjemme i København, kjente han at noe var i gjære i kroppen. På daværende tidspunkt hadde han opplevd blodpropp i hjertet to ganger tidligere, og klok av skade hadde han skaffet seg en time på legevakten på Gentofte Hospital.

Han nådde ikke helt fram før til sykehuset, før alt ble svart og hjertet sluttet å slå.

Da han lå der livløs på gata i den danske hovedstaden, kom en syklist forbi. Det skulle vise seg å være en av Danmarks ledende hjerte- og lungereddere, som blant annet var rådgiver i Røde Kors. Han oppdaget at mannen på gata ikke hadde puls, og satte straks i gang med livreddende tiltak og hastet Mygind inn på sykehuset.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer