Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Har ledet «Robinson» tolv ganger - her er Christer Falcks favorittdeltakere

Sjekk programlederens topp ti-liste.

(Dagbladet): «Robinsonekspedisjonen», programmet der en gruppe mennesker skal bo på en øde sydhavsøy i 30 dager, regnes som et av tv-historiens mest framgangsrike realitykonsepter.

Formatet kom til Norge i 1999, og har med unntak av et lite opphold i 2005 og 2006, rullet over tv-skjermen hvert år.

Den trettende sesongen sendes på TV 2 i disse dager, etter tolv år hos TV3.

Møtt på det meste Christer Falck vant den første sesongen i 1999, og har siden ledet programmet.

I løpet av tolv sesonger har han møtt på det meste.

- Alt mulig. Jeg liker best de menneskene som overrasker, og som er spennede over tid. Folk som viser seg å være helt annerledes enn man tror, sier han.

Dagbladet har bedt Falck om å kåre sine favorittdeltakere gjennom tidene - i en topp ti-liste.

1. Conny Hansen Deltok i 2001.

- Conny er min overmann. Jeg har ofte litt overtak på «Robinson»-deltakerne, men det var umulig med han her. Har var autoritær, og klagde aldri. Han avvæpnet meg totalt, og var steinhard. Han er min «match in heaven» - full av gode egenskaper, han er avholdsmann og skogens konge.

- Hadde jeg vært litt skeiv i kantene, og om han ville ha meg, hadde jeg gått ned på kne og fridd, spøker Falck og legger til:

- Han er som en drømmemann, en som er litt klokere enn deg. Jeg ser virkelig opp til Conny.

2. Ann-Iren Haugen Deltok i 1999.

- Ann-Iren var med i samme sesong som meg, og vi ble bestevenner. Hun var min nærmeste i 49 dager, og vi delte alt. Hun er et ærlig og rettferdig konkurransemenneske som du kan dele dine innerste hemmeligheter med.

- Perfekt mor, kone, venn, venninne og lagspiller.

- Vi «bonda» fra dag én og ble sterke sammen.

3. Petter Arambasic Deltok i 2007.

- Han var «bråkmakeren». Totalt kompromissløs fyr som bare var opptatt av å vinne. Vi opplyser alltid deltakerne våre om at alt er lov i «Robinson», så lenge det ikke er fysisk vold.

- På en eller annen måte klarte han å skremme vettet av folk likevel, og var så skummel at noen av deltakerne fryktet for livet sitt. De turte ikke være seg selv.

- Han ble min favorittbølle. Han fikk tidoble krefter når alle var imot ham, han hadde en sinnsyk «power», og spilte seg ut på sidelinjen. Han er som Northug, bare 100 ganger mer plagsom og bøllete, sier Falck.

4. Poppe Thorsen Deltok i 1999, senere i 2013.

- Da jeg møtte Poppe så jeg et berg av en mann på 113 kilo. Målet var å plage ham, men etter bare et par dager innså jeg at han er så snill og vakker på innsiden at det er umulig å gjøre noe annet enn å elske fyren. Han gråt og lo høyest og gikk med hjertet utenpå lagskjorta. 

- Han så først ut som en skummel fyr, men da han åpnet munnen var det en mild Donald Duck-klubb inni hodet hans. Han prøvde å være bølle, men var egentlig en overfølsom kosebamse.

- Jeg har aldri ledd så mye sammen med en fyr. Vi ble gode venner, og er det fortsatt i dag, sier programlederen.

5. Alita Dagmar Kristensen Deltok i 2010, senere i 2013.

- Alita er magisk. Hun hadde en evne til å samle gruppa, hun avvæpnet alle, var blidest, flinkest og best.

- Da hun reiste seg for å si noe, var det umulig å ikke få klump i halsen. «Det må jo være gøyere å vinne på en måte man kan være stolt av,», sa hun da spillet var på sitt verste.

- Da tror jeg alle fikk vondt i hjertene sine.

6. Linni Meister Deltok i 2007, har senere medvirket i flere realityshow.

- Linni er det skjønneste mennesket jeg har møtt. Hun er den alle misliker helt til man blir kjent med henne.

- Hun har en magisk evne til å få alle til å like henne, og er helt motsatt av det man skulle tro.

- Da hun kom inn på øya, tok hun ekstremt mye plass. Likevel endte hun opp som det mennesket alle likte i ettetid. Hun er utrolig opptatt av andre, og forvandler de svake til de sterkeste. Jeg kaller det bare «Linni-effekten», sier Falck.

7. Erik Massimo Herstadhagen Deltok i 2015, trakk seg.

- Fisken på land som det er umulig å ikke bli glad i. Han holdt bare noen få dager, men i løpet av den tida fylte han skjermen og folkets hjerter med sin hjelpesløshet.

- Han er akkurat det du ser, og står for det han er. Man får ikke en bedre deltaker enn en kristen homofil som ikke kan svømme, sier Falck og fortsetter:

- Han er årets Linni - en som folk hørte på. Dessverre var han den som fikk han alle myggstikkene og gnagsårene. Det var synd at han trakk seg.

8. Britt Carin Jonassen Deltok i 2008.

- Britt Carin var litt som Massimo, men klønete på en helt annen måte. Hun var hysterisk 47 dager i strekk. Hun skvatt, slo seg, snublet, gråt, hylte, fniste, ble forelsket og dumpa.

- Vi andre lo og lo. Hver dag noen kom hjem fra øya stod resten av crewet i kø og spurte «fortell hva Britt Carin gjorde i dag». Det skjedde alltid noe rundt henne, og hun var en utømmelig kilde av utrolig rare ting.

- Hun var en komiker uten å være en komiker.

9. Francois El-Safadi Deltok i 2009 og 2013, er broren til Marco El-Safadi.

- Kynisk type. Han er egentlig den muslimske utgaven av meg selv.

- Egentlig ville jeg legge inn meg selv på denne lista, men jeg innså at det var litt blærete. Francois går inn i stedet.

- Han er en «no bullshit»-fyr. En som lurte de andre trill rundt, skapte dårlig stemning, stjal mat og utstyr. Han var villig til å bli upopulær, og ga faen. Han sa ting som de var, og hadde et ønske om å lage ubehag og skape intriger. Sånne deltakere liker jeg.

10. Nikolina Miletic Deltok i 2009 og 2013.

- Nikolina fortjener en plass på denne lista fordi hun er den «grusomt ærlige». Hun er en grepa dame som alltid snakker fra levra. I motsetning til Francois, som hadde stålkontroll på alt han sa, tenkte ikke Nikolina alltid over hva som kom ut av munnen hennes.

- Hun spydde ut kommentarer, sa feil ting og mente det. Jeg likte at hun slang med leppa. Men selv om hun var tøff, gråt hun også som et barn. Så hun hadde hele pakka, sier Falck.

- Har du kontakt med mange av disse deltakerne i dag?

- Jeg har alle deltakerne fra alle sesongene på Facebook. Men ja, jeg er jo mye med Poppe, snakker med Linni og har kontakt med de fleste. De er jo fantastiske mennesker alle sammen, avslutter han.