Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Marius Borg Høiby:

Har mistet redaktørjobben

- Tempus Magazine er avviklet.

FLYTTA HJEM: Etter at magasinet der Marius Borg Høiby jobbet som trendredaktør ble avviklet, har 21-åringen flyttet hjem til Norge. Foto: NTB Scanpix
FLYTTA HJEM: Etter at magasinet der Marius Borg Høiby jobbet som trendredaktør ble avviklet, har 21-åringen flyttet hjem til Norge. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I april ble det kjent at Marius Borg Høiby (21), sønnen til kronprinsesse Mette-Marit (45), hadde kapret seg toppjobb som trendredaktør i overklassemagasinet Tempus Media Limited i London.

- Jeg kan bekrefte at Marius arbeider hos oss, men vi kommer ikke til å gi noen kommentarer utover det, kunne Rachek Ingram, redaktøren for magasinet, bekrefte til Se og Hør den gang.

OMTALER SAKEN: Det er i ukens Se og Hør Extra at Marius Borg Høibys tapte jobb omtales. Foto: Faksimile fra Se og Hør
OMTALER SAKEN: Det er i ukens Se og Hør Extra at Marius Borg Høibys tapte jobb omtales. Foto: Faksimile fra Se og Hør Vis mer

Nå har han mistet jobben, og har flytta hjem til Norge, skriver Se og Hør.

- Tempus Magazine er avviklet, og det er derfor ingen som jobber der lengre, skriver Marius Borg Høiby i en melding til ukebladet.

Ble omtalt som prins

Kort tid etter at Borg Høiby fikk redaktørstillingen, ble nyheten delt på både magasinets hjemmesider, og på 21-åringens egen profil på nettverksplattformen LinkedIn.

I tillegg til stillingen som redaktør, har den profilerte sønnen til Norges kronprinsesse flere ganger dukket opp i reportasjer i magasinet selv. Der har han blitt omtalt som «en norsk prins» - blant annet i en større reportasje fra da publikasjonen arrangerte den kjendistunge etterfesten til musikkprisutdelingen Brit Awards.

Over seks sider i magasinet beskrev Tempus glamour-arrangementet der Marius Borg Høiby var en av deltakerne:

KJENDISFEST: Tempus omtaler Marius Borg Høiby som prins i en sak om etterfesten til Brit Awards i siste utgave av magasinet. Faksimile: Tempus
KJENDISFEST: Tempus omtaler Marius Borg Høiby som prins i en sak om etterfesten til Brit Awards i siste utgave av magasinet. Faksimile: Tempus Vis mer

«Glamorøse kjendiser, inkludert artist Pixie Lott og hennes modellkjæreste Oliver Cheshire, modell og skuespiller Paul Sculfor, sanger Tallia Storm og den norske prinsen Marius Borg Høiby gikk ned den røde løperen på vei til lokalene hvor vi arrangerte etterfest, bare for spesielt inviterte».

At Borg Høiby ble omtalt som prins fikk flere til å rynke på nesa. Tre uker før den seks sider lange reportasjen ble publisert, hadde kronprinsparet gått hardt ut mot ukebladet Se og Hør på kongehusets egne nettsider, og kritisert ukebladet for deres omtale av privatlivet til Borg Høiby, og hans kjæreste, modellen Juliane Snekkestad (21).

19. mars fikk Borg Høiby publisert en artikkel på redaksjonell plass om elektriske luksusbiler. 6. april gikk Mette-Marit og Haakon ut mot Se og Hør og uttalte at «Marius Borg Høiby ved flere anledninger har gitt uttrykk for at han ikke ønsker medias oppmerksomhet».

Ny kjæreste

I mars tidligere i år kunne Se og Hør avsløre at Borg Høiby hadde funnet lykken på ny med Snekkestad, etter bruddet med samboeren Linn Helena Nilsen i fjor.

For et år siden flyttet kronprinsesse Mette-Marits sønn til USA for å studere, og det var under USA-oppholdet det første bildet av de to sammen ble tatt.

Se dette innlegget på Instagram

👅🦄

Et innlegg delt av Juliane Snekkestad (@julianesnekkestad)

På selveste kvinnedagen 8. mars i fjor, la Snekkestad ut et bilde fra Los Angeles av seg selv og Borg Høiby i en av hans egendesignede skinnjakker på sin Instagram-profil. 21-åringen ble ikke nevnt med navn i innlegget, men flere gjenkjente raskt Mette-Marits sønn sammen med modellen.

Saken fortsetter nedenfor.

Sønnen til kronprinsesse Mette-Marit, Marius Borg Høiby, vekker oppsikt med spesielle skinnjakker i «God kveld Norge»-reportasje. Vis mer

Tidligere i år flyttet Borg Høiby sammen med modellkjæresten til London, blant annet for redaktørjobben han ble tildelt.

Ifølge Se og Hør var Borg Høiby også i full gang med å teste luksusbiler. Han skulle bli programleder for «Test Drive Tuesday», og innspillingen til serien var igangsatt.

Ifølge Tempus skulle magasinet - og Marius - teste alt fra dyre luksusyachter til privatfly. Eventyret tok imidlertid brått slutt, da magasinet i høst kom med sin siste utgave.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!