Kronprins Haakon:

- Har noen fått panikk?

Kronprinsens byggeprosjekt ble skjult fra offentligheten av kommunen, ifølge Budstikka.

HEMMELIG: Saksdokumenter fra kronprinsens seineste byggeprosjekt har vært hemmeligholdt. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
HEMMELIG: Saksdokumenter fra kronprinsens seineste byggeprosjekt har vært hemmeligholdt. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kronprins Haakon (48) har fått ja på søknad om å erstatte et fjøs på Skaugum med et helt nytt lagerbygg. Det melder Budstikka.

I en e-post til Budstikka skriver kongehusets kommunikasjonssjef Guri Varpe at det nye bygget skal brukes til lager/administrasjon knyttet til lagervirksomhet.

Alle inntekter som er knyttet til gården og bygningsmassen, tilfaller enkeltmannsforetaket Skaugum Gård, opplyser hun videre. Enkeltmannsforetaket eies av kronprins Haakon.

ROCKESTJERNER: Kronprinsparet, Mette Marit og Haakon, ble mottatt som Rockestjerner i Sverige. Video: Caroline Vagle Vis mer

Avisa skriver også at saken til nå har vært hemmeligholdt av Asker kommune.

- Fått panikk?

Gunnar Bodahl-Johansen stiller seg imidlertid kritisk til Asker kommunes håndtering av byggesaken. Han er pressenestor og mediekritiker, og har blant annet arbeidet mye med offentlighet og innsyn i dokumenter.

- Her er det ikke grunnlag for å unnta noe som helst. Dette er helt vanlige byggesaksdokumenter, sier han blant annet overfor avisa om de skjulte dokumentene.

Bodahl-Johansen mistenker også at noen i kommunen kan ha tatt en noe forhastet vurdering i forbindelse med byggesaken.

- Har noen i kommunen fått panikk fordi søknaden kommer fra kronprinsens selskap, undrer han overfor avisa.

HUMPETE: Svenske kronprinsesse Victoria og prins Daniel er vertskap for besøket det norske kronprinsparet har lagt til Stockholm. Første dag med besøk får en noe humpete start. Video: Caroline Vagle / Se og hør Vis mer

Guri Varpe forklarer på sin side til Budstikka at hun ikke visste at kommunen først hadde unntatt søknaden om bruksendringen på Skaugum fra offentlighet, for deretter å endre avgjørelsen. Dette var det Budstikka som gjorde henne oppmerksom på.

- Vi er enige i kommunens vurdering i at det er riktig med innsyn i denne saken. Vi har ikke noe imot innsyn, og dokumentene kan etter vår mening behandles likt som andre tilsvarende saker, sier Varpe til avisa.

Fjøset som kronprinsen ønsker å rive ble bygget i 1992. Den nye bygningen skal ha omtrent samme grunnflate med større innvendig areal. Søknaden om selve rivingen av fjøset er per nå ikke sendt, opplyser Varpe til avisa.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer