Ekstrem kroppsmodifisering:

- Har operert inn gullkjeder i hodeskallen

- Nå håper jeg ikke alle begynner å kopiere meg, sier meksikanske Dan Sur.

GULLHÅR: Den meksikanske rapperen Dan Sur hevder han har operert inn gullkjeder som hår. Video: TikTok / Dan Sur Reporter: Vegard Krüger Vis mer
Publisert

Har du hørt om rapperen som opererte en diamant i panna si? Synes du det er ekstremt, kommer du til å få bakoversveis av dette.

Den 23 år gamle meksikanske rapperen Dan Sur hevder nemlig at han har operert inn gullkjeder i hodeskallen sin.

I en rekke TikTok-videoer viser han fram de glitrende lenkene, som henger som «hår» foran ansiktet hans, til sine to millioner følgere.

- Ville gjøre noe annerledes

Flere av videosnuttene har generert visninger i millionklassen. I en av de enormt populære videoene forklarer han bakgrunnen for den spesielle stilen.

- Sannheten er at jeg ønsket å gjøre noe annerledes. For jeg ser alle farger håret sitt. Nå håper jeg ikke alle begynner å kopiere meg, sier han, ifølge NY Post, som har oversatt uttalelsen fra spansk.

Rapperen har ikke det største repertoaret på Spotify, med sine hittil fire utgitte singler. Den mest populære har 116 735 avspillinger, mens den minst populære har knappe 1800 avspillinger.

- Først i verden

De første bildene av ham ikledd den gylne «manken» dukket opp i april i år. Han forteller at han angivelig skal ha operert inn kroker i hodet sitt, som gjør at han kan hekte gullkjedene av og på.

- Dette er mitt hår. Gullhår. Jeg er den første rapperen i verden som har fått implantert gullhår, hevder han, ifølge NY Post.

Det er imidlertid ikke alle som kjøper historien hans om at gullkjedene faktisk er implantert i huden. Noen mener at det bare er plastikk.

23-åringen har derfor forsøkt å motbevise kritikken ved å løsne kjedene og legge de i vann, for å vise at de ikke flyter.

Denne kvinnen kjente det kile i øret og fant en ubuden gjest. Non Stop-video av Sondre Rahm, Christian Wehus, Nicolai Alcaniz og Emrik Sager. Vi lager Norges beste viralprogram - som daglig serverer deg deg de beste viralvideoene fra internetts verden. Takk for at du ser på Non Stop! Vis mer

- Medfører enorm risiko

Plastisk kirurg Frank Agullo advarer andre mot å gjennomføre en så ekstrem kroppsmodifikasjon. Han sier til Yahoo Life at dette er en svært uvanlig prosedyre som medfører enorm risiko.

- Implantater som dette er ikke trygge. De gir bakterier tilgang fra utsida og inn i kroppen. Dessuten er jeg bekymret for vekta som krokene må tåle. Bare vekta i seg selv, eller ethvert tilfeldig napp i et av kjedene, kan få implantatene til å flytte seg eller til og med forårsake brudd i skallen, sier han.

Dr. Agullo er også bekymret for hva som skjer når rapperen fjerner lenkene, i og med at han fremdeles vil ha kroker som stikker ut fra hodet. Han mener at ting som hygiene og søvn kan bli en utfordring.

- Vil sterkt fraråde

Heller ikke dermatolog Dr. Mona Gohara er spesielt imponert. Hun mener man ikke kan ta ut krokene uten å risikere arrdannelse eller betennelse.

Hun advarer også mot permanent hårtap som følge av skader i hårsekkene. De to legene vil derfor anbefale andre metoder for dem som skulle føle seg fristet til å gå for den samme looken.

VEKKER OPPSIKT: Megan Fox etterlot lite til fantasien på Video Music Award-utdelingen. Video: Entertainment Tonight. Reporter: Jonas Andersen Vis mer

- Jeg vil sterkt fraråde alle fra å gjøre dette, på grunn av risikoen for komplikasjoner. Spesielt bør de som er unge tenke på at det vil kunne få langvarige konsekvenser. Jeg tror det finnes andre, mer fornuftige og lett reversible alternativer, som for eksempel å bruke en parykk med gullkjeder. Du trenger ikke å feste kjedene til skallen din, sier Agullo.

Dermatolog Gohara stemmer i:

- Flett inn litt gullhår i håret ditt i stedet. Det er mye bedre for deg, sier hun til Yahoo Life.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer