Prins Henrik:

Har satt i gang politietterforskning etter prins Henriks død

Politiet i København bekrefter at de etterforsker mulig brudd på taushetsplikten.

UNDERSØKER SAKEN: Politiet bekrefter at de etterforsker hvorvidt ansatte ved Rigshospitalet i København kan ha brutt taushetsplikten i forbindelse med prins Henriks innleggelse i starten av februar. Foto: Henning Bagger / NTB Scanpix
UNDERSØKER SAKEN: Politiet bekrefter at de etterforsker hvorvidt ansatte ved Rigshospitalet i København kan ha brutt taushetsplikten i forbindelse med prins Henriks innleggelse i starten av februar. Foto: Henning Bagger / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fire dager før danske prins Henrik (83) gikk bort, sendte kongehuset ut en pressemelding hvor de informerte at han var innlagt på Rigshospitalet i København grunnet «alvorlig forverret» helsetilstand.

Det danske kongehuset opplyste samtidig at sønnen, kronprins Frederik, hadde avbrutt sitt opphold i Sør-Korea i forbindelse med OL, og reist hjem til Danmark.

Det ble ikke gitt noen ytterligere informasjon i pressemeldingen den gang.

- Sagt det uansett

Ifølge danske Ekstra Bladet og BT kunne imidlertid journalist og kongehusekspert Trine Villemann i starten av februar sitere en ikke navngitt kilde på Rigshospitalet om at prinsen ikke bare var alvorlig syk, men døende.

MISFORNØYD: Franskfødte prins Henrik av Danmark er misfornøyd med sin kone, nemlig dronningen. Manglende likestilling i forholdet gjør at prinsen nå ønsker å gå i mot tradisjonen om å gravlegges ved siden av hverandre. Foto/Video: NTB Scanpix, AP, ATP og Reuters Vis mer

- Jeg går på Radio 24/7 morgenen etter pressemeldingen kom ut, og forteller at det er riktig at prinsens tilstand er alvorlig forverret. Jeg tilføyer at en kilde på Rigshospitalet forteller meg at prins Henrik er døende, sier Trine Villemann til Ekstra Bladet, og fortsetter:

- Jeg hadde antakelig sagt dette uansett om jeg ikke hadde kilden min. Jeg er en gammel traver i dette spillet, og når kongehuset sender ut en slik pressemelding, er det ikke fordi han har fått influensa, sier hun.

VAR ALVORLIG SYK: Prins Henrik sleit med en rekke helsemessige utfordringer i tida før han gikk bort. Foto: Lise Åserud / SCANPIX
VAR ALVORLIG SYK: Prins Henrik sleit med en rekke helsemessige utfordringer i tida før han gikk bort. Foto: Lise Åserud / SCANPIX Vis mer

Nå bekrefter politiet i København at de undersøker hvorvidt en eller flere ansatte hos Rigshospitalet kan ha brutt taushetsplikten i forbindelse med prinsens innleggelse 9. februar.

- Vi kan bekrefte at Trine Villemann har vært inne hos oss og skrevet under på sin forklaring. Vi gjorde et politiavhør med henne via telefon. Hun er vitne i saken og ikke siktet. Det er korrekt at det pågår en etterforskning, men utover dette ønsker vi ikke å kommentere saken, sier en talsperson ved politiet i København til Ekstra Bladet.

Vil ikke røpe kilden

Villemann har på sin Facebook-profil uttalt at hun «under ingen omstendigheter vil røpe navnet på sin kilde», og synes det er overraskende at politiet bruker så store ressurser på å undersøke saken.

- Jeg er ikke siktet i saken, men vitne. Derfor kan jeg for eksempel ikke få vite hvem som har sendt inn en såkalt «åpen anmeldelse» mot Rigshospitalet for brudd på taushetsplikten, men man har jo lov å gjette, skriver hun.

BISETTELSEN: Prins Henrik ble bisatt 20. februar fra Christiansborg Slotskirke i København. Prins Henrik døde tirsdag 13. februar 2018.
Foto: Mads Claus Rasmussen / NTB scanpix
BISETTELSEN: Prins Henrik ble bisatt 20. februar fra Christiansborg Slotskirke i København. Prins Henrik døde tirsdag 13. februar 2018. Foto: Mads Claus Rasmussen / NTB scanpix Vis mer

Prins Henrik var preget av en rekke helsemessige utfordringer i tida før han døde.

I slutten av januar ble det kjent at prinsen hadde blitt lagt inn på sykehus, grunnet lungeinfeksjon.

Under samme opphold ble det klart at legene hadde funnet en godartet svulst i hans venstre lunge.

Dette kom på toppen av at han i fjor ble diagnostisert med sykdommen demens.

14. februar kom meldingen fra det danske kongehuset om at prins Henrik av Danmark hadde sovnet stille inn tirsdag 13. februar klokka 23.18 på Fredensborg Slott.

20. februar ble han bisatt i Christianborgs Slotskirke i København.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer