Prins Henrik:

Har satt i gang politietterforskning etter prins Henriks død

Politiet i København bekrefter at de etterforsker mulig brudd på taushetsplikten.

UNDERSØKER SAKEN: Politiet bekrefter at de etterforsker hvorvidt ansatte ved Rigshospitalet i København kan ha brutt taushetsplikten i forbindelse med prins Henriks innleggelse i starten av februar. Foto: Henning Bagger / NTB Scanpix
UNDERSØKER SAKEN: Politiet bekrefter at de etterforsker hvorvidt ansatte ved Rigshospitalet i København kan ha brutt taushetsplikten i forbindelse med prins Henriks innleggelse i starten av februar. Foto: Henning Bagger / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fire dager før danske prins Henrik (83) gikk bort, sendte kongehuset ut en pressemelding hvor de informerte at han var innlagt på Rigshospitalet i København grunnet «alvorlig forverret» helsetilstand.

Det danske kongehuset opplyste samtidig at sønnen, kronprins Frederik, hadde avbrutt sitt opphold i Sør-Korea i forbindelse med OL, og reist hjem til Danmark.

Det ble ikke gitt noen ytterligere informasjon i pressemeldingen den gang.

- Sagt det uansett

Ifølge danske Ekstra Bladet og BT kunne imidlertid journalist og kongehusekspert Trine Villemann i starten av februar sitere en ikke navngitt kilde på Rigshospitalet om at prinsen ikke bare var alvorlig syk, men døende.

- Jeg går på Radio 24/7 morgenen etter pressemeldingen kom ut, og forteller at det er riktig at prinsens tilstand er alvorlig forverret. Jeg tilføyer at en kilde på Rigshospitalet forteller meg at prins Henrik er døende, sier Trine Villemann til Ekstra Bladet, og fortsetter:

- Jeg hadde antakelig sagt dette uansett om jeg ikke hadde kilden min. Jeg er en gammel traver i dette spillet, og når kongehuset sender ut en slik pressemelding, er det ikke fordi han har fått influensa, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer