Vladimir Putin:

- Har skapt trøbbel for omverdenen

Det er svært uklart hvor president Putins nærmeste faktisk befinner seg.

SENDTE BORT FAMILIEN: Russlands president Vladimir Putin skal angivelig ha sendt seg selv og familien til et hemmelig sted. Foto: Sergei Guneyev / Sputnik / Kremlin Pool Photo via AP / NTB

SENDTE BORT FAMILIEN: Russlands president Vladimir Putin skal angivelig ha sendt seg selv og familien til et hemmelig sted. Foto: Sergei Guneyev / Sputnik / Kremlin Pool Photo via AP / NTB

Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

For om lag én måned siden rystet Russlands president Vladimir Putin (69) store deler av verden, da han kunngjorde at han ville ta seg inn i og gå til angrep mot nabolandet Ukraina.

Siden den gang har det vært krig i landet, og situasjonen har eskalert fra dag til dag.

Ukrainas president, Volodymyr Zelenskyj (44), har sendt kona og de to barna sine i sikkerhet - på et hemmelig sted. Presidentfamilien skal være Putins største mål.

Det er ikke kjent hvor president Putins familie har tilhold, og det er svært delte meninger om hvor de faktisk befinner seg - noe som har ført til mye spekulasjoner.

- Tilgang til mange steder

Til tross for ryktene er det bare et fåtall som faktisk vet hvor de er.

Jakub M. Godzimirski, seniorforsker på russisk utenriks- og sikkerhetspolitikk ved Norsk Utenrikspolitisk Institutt (NUPI), sier til Dagbladet at svært få mennesker vet hvor Putin og hans familie gjemmer seg.

- Det er på mange måter opplagt at Putin, som landets president, har tilgang til mange steder. Han liker å tilbringe tida ved Svartehavet, men han har også tilgang til mange andre steder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer