Brooke Shields:

- Har stått midt i stormen

«Den blå lagune»-stjerna snakker ut om den vanskelige tida.

BROOKE SHIELDS: De aller fleste husker Shields fra den ikoniske filmen. Foto: John Angelillo/UPI/Shutterstock
BROOKE SHIELDS: De aller fleste husker Shields fra den ikoniske filmen. Foto: John Angelillo/UPI/Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 1980 var det en film som var på alles lepper - «Den blå lagune», med Brooke Shields (57) og Christopher Atkins (61) i hovedrollene. Filmen handler om to barn som overlever et forlis, og som strander på en tropisk øy.

De forelsker seg i hverandre og får etter hvert et barn sammen. I dag er det ikke utenkelig at filmen ville vekket mer oppsikt enn den gjorde på 80-tallet.

«Den blå lagune» hadde mye nakenhet - og hovedrolleinnehaverne har tidligere uttalt seg om at det var ubehagelig.

- Aldri mer vil en film bli laget som den. Det ville ikke vært lov, har Shields sagt.

DELER: Rine Milane Hansen, kjent fra «Ex on the Beach», starter med Onlyfans. Dette sier kjæresten Christoffer Gustavsson. Video: Jenny Aas. Reporter: Kine Falch. Klipp: Celina Morken Vis mer

Bare 14 år

Hun var bare 14 år da filmen ble spilt inn. Atkins på sin side var bare 18.

Nå åpner filmstjerna seg ytterligere om de store forskjellene fra innspillingen av «Den blå lagune» til i dag. Det gjør hun i forbindelse med sin nye dokumentar «Pretty Baby: Brooke Shields».

- Det finnes en større samtale rundt seksualiseringen av unge kvinner. Jeg har selv stått midt i stormen på flere nivåer gjennom flere tiår. Jeg har vært en del av samtalen, eller i alle fall en del av fokuset, sier Shields til The Hollywood Reporter, og fortsetter:

- Narrativet har endret seg over tid, avhengig av påvirkningen utenfra og tiåret vi har vært i. Nå er jeg mor til to unge kvinner, og samtalen vi har rundt seksualitet er annerledes enn den var. Før var det ingen samtale rundt det, for meg personlig, da jeg var barn.

INTIMT: En nakenseanse mellom mor og datter i det nye realityprogrammet «sMothered» skaper reaksjoner. Video: TLC / Rød Løper. Vis mer

Om overgrepet

I forbindelse med den kommende dokumentaren snakker også Shields ut om et overgrep som skal ha funnet sted for over 30 år siden.

- Jeg visste ikke om, eller når, jeg kom til å ta dette opp. Det har tatt meg mange år i terapi for å klare å snakke om det. Jeg har jobbet hardt, og jeg har lært å prosessere det.

Videre forklarer stjerna at hun har kommet til et sted hvor hun er komfortabel med å snakke åpent om hendelsen. Shields røper at hun vil dele sin historie i dokumentaren slik at hun kan hjelpe andre som sliter med traumer fra overgrep.

- Jeg håper at dersom jeg deler denne hendelsen og min historie kan det hjelpe andre å komme seg gjennom hva enn de går gjennom.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer