Prinsesse Estelle:

- Har strekt seg og blitt stor

Prinsesse Estelle fyller ni år 23. februar.

BURSDAG: 23. februar fyller prinsesse Estelle av Sverige ni år. Hun er det eldste barnet til kronprinsesse Victoria og prins Daniel. Foto: Kate Gabor / Det svenske hoffet
BURSDAG: 23. februar fyller prinsesse Estelle av Sverige ni år. Hun er det eldste barnet til kronprinsesse Victoria og prins Daniel. Foto: Kate Gabor / Det svenske hoffet Vis mer
Publisert

Det har blitt tradisjon for mange kongehus i Europa å markere de kongeliges fødselsdager med å dele nye, kongelige portretter. Det er også tilfellet når prinsesse Estelle av Sverige fyller ni år i dag, tirsdag 23. februar.

Det svenske kongehuset har sluppet en serie med fire bilder av kronprinsesse Victoria (43) og prins Daniels (47) førstefødte, som kom til verden 23. februar 2012.

Bildene er tatt hjemme på kronprinsessefamiliens faste residens Haga slott, rett utenfor Stockholm. Det er ingen tvil om at det er en kommende dronning som har bursdag, og prinsessen begynner utvilsomt også å vokse til.

Den nyslåtte niåringen - som er nummer to i arverekken til den svenske tronen - har strekt seg og blitt stor, mener Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle.

- Mens hun før kunne tulle og tøyse med kaker og krem på bursdagsbildene, er hun nå mer «voksen» i framtoningen. Men heldigvis er tryggheten, smilet og det lure blikket fortsatt på plass, sier hun til Dagbladet.

Liten feiring

De nye bildene er tatt av fotografen Kate Gabor, som har fotografert den svenske kongefamilien ved flere tidligere anledninger. Hun tok nesten alle bildene av Estelle de første åra av hennes liv, så det er altså en gammel kjenning som skjuler seg bak kameraet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer