KLESDESIGNER: Victoria Beckham har de siste ti åra gjort det godt med sitt eget klesmerke. Likevel skal hun være helt avhengig av ektemannen for å få hjulene til å gå rundt. Foto: NTB Scanpix
KLESDESIGNER: Victoria Beckham har de siste ti åra gjort det godt med sitt eget klesmerke. Likevel skal hun være helt avhengig av ektemannen for å få hjulene til å gå rundt. Foto: NTB ScanpixVis mer

Victoria Beckhams klesmerke:

Har tapt over hundre millioner på ett år

Spice Girls-stjerna sliter med kraftig underskudd på sitt eget luksusmerke.

De siste åra har Victoria Beckham (44) gjort det stort som designer for sitt eget klesmerke. Hun har prydet moteshow verden rundt, og blitt en favoritt blant verdens stjerner.

Likevel har det tidligere blitt avslørt detaljer fra bak fasaden, om at til tross for rådyre prislapper er ikke merket noe Beckham tjener seg søkkrik på - rettere sagt tvert imot.

I 2016 skrev Daily Mail om at det den gang ble avslørt at den 44 år gamle designeren er avhengig av ektemannen David Beckham (43) for å få hjulene til å gå rundt.

Nå, to år seinere, er selskapet heller ikke noe å juble over pengemessig, ifølge The Guardian.

Taper over hundre millioner

Den britiske avisa skriver nemlig at Victoria Beckhams selskap har tapt hele 10,2 millioner pund det siste året, noe som tilsvarer svimlende 110,5 millioner norske kroner.

GOD STØTTE: Hele familien har ved flere anledninger vært til stede på Victoria Beckhams moteshow. Foto: NTB Scanpix
GOD STØTTE: Hele familien har ved flere anledninger vært til stede på Victoria Beckhams moteshow. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Dette er en drastisk økning fra året før, da hun hadde gått i underskudd med 8,2 millioner pund, eller 88,8 millioner norske kroner.

Til tross for at merket går varmt hos internasjonale stjerner, og salget har økt med 17 prosent det siste året, ser det ut til at Spice Girls-stjerna ikke vil gå i pluss med det første.

Etter et tilsynelatende vanskelig år har flere bak merket Victoria Beckham Limited uttalt at de dette året har fokusert på framtidig vekst og suksess, ifølge The Guardian. De skal også ha fokusert på å bygge et godt team for å ta Beckhams design til nye høyder.

Tidligere i år feiret 44-åringen med brask og bram at klesmerket hennes fylte ti år, men det var ikke selve jubileet som fikk fansens oppmerksomhet.

Lykkelig av ektemannens penger

Samtidig lanserte nemlig designeren en chatte-funksjon på sin offisielle Facebook-profil, for å markere tiårsjubileet til klesmerket sitt.

Funksjonen lot fansen stille spørsmål til det som angivelig skulle være Beckham selv, og det var tilsynelatende få som forsto at funksjonen var robotstyrt.

Saken fortsetter nedenfor.

SYNGER:  Victoria Beckham har tidligere røpet at mikrofonen hennes ofte var avslått under Spice Girls-konserter. I  «The Late Late Show With James Corden» synger hun derimot for full hals under innslaget «Carpool Karaoke». Video: CBS via CNN Les mer her: http://www.dagbladet.no/kultur/mikrofonen-til-victoria-beckham-var-skrudd-av-da-hun-sang-med-s... Vis mer

Ifølge utenlandske medier dukket det opp flere spørsmål rundt Victoria Beckhams ekteskap med den tidligere fotballspilleren. Et av spørsmålene som ble stilt, var om hun ville blitt lykkelig dersom hun valgte å skille seg fra David Beckham.

«Veldig», svarte den robotstyrte chat-funksjonen.

Et annet spørsmål som ble stilt under seansen, var om firebarnsmora er lykkelig i ekteskapet sitt, der chatboten svarte: «Jeg kan ikke fortelle deg mer.»

Boten svarte for øvrig også at designeren blir «veldig lykkelig» av ektemannens penger.

Truet av oppløsning

Hva som ligger i svaret er foreløpig ikke kjent, men det er ingen hemmelighet at selv som Spice Girls-stjerne har hun kunnet lene seg trygt og godt på ektemannen økonomisk siden de giftet seg i 1999.

- Selvfølgelig er det vanlig for nye firmaer å ikke tjene mye fra første dag. Selskapet hennes overlevde bare takket være millioner av pund fra hennes ektemanns lukrative karriere. Under den suksessfulle fasaden er sannheten at firmaet ville tapt nesten 50 millioner pund i 2014 uten pengene fra David Beckham, skrev Daily Mail i 2016.

Avisa satte også spørsmålstegn ved om firebarnsmora kunne være stolt av egen innsats, når det var investeringene til ektemannen som holdt det gående.

Samme år ble hun også truet av oppløsning.

Saken fortsetter nedenfor.

- Om det ikke vises tegn til forandring, vil Victoria Beckham Limited bli fjernet fra registeret og selskapet vil bli oppløst, het det i et brev fra Companies House, som er Storbritannias registermyndighet for selskaper.

Grunnen var den gang at selskapet for tredje år på rad ikke hadde sendt inn regnskapene sine. Informasjonen fra Companies House vedrørte ikke bare moteimperiet, men også forelderselskapet Beckham Brand Holdings.

Helt siden stjerneparet giftet seg for snart 20 år siden, har de vært et av verdens mest omtalte og ettertraktede ektepar.

På godt og vondt er det mange som gjerne vil ha en bit av ekteparet, og flere ganger har de måtte forsvare seg mot rykter fra sladderpressen og sosiale medier. I dag virker det tilsynelatende som at paret er mer lykkelige enn noensinne, og stiller opp for hverandre på det meste.