50 millioner:  Ylvis har tjent millioner av kroner i karrieren, men The Fox ble en større døgnflue enn først antatt. Foto: Sjur Stølen / Dagbladet
50 millioner: Ylvis har tjent millioner av kroner i karrieren, men The Fox ble en større døgnflue enn først antatt. Foto: Sjur Stølen / DagbladetVis mer

Har tullet inn 50 millioner

Ylvis har tjent millioner av kroner i løpet av karrieren - men The Fox ble ikke en fullt så stor gullgruve som først antatt.

(Kapital): I forbindelse med knallsuksessen med musikkvideoen The Fox (What Does The Fox Say?) i fjor høst, laget Kapital et grovanslag på hvor mye de to populære humoristene Bård og Vegard Ylvisåker hadde tjent i karrieren til nå. Den gang havnet bladet på at de til sammen kunne ha tjent mellom 40 og 50 millioner kroner fra de startet opp våren 2000.

Det viste seg i ettertid at The Fox var mer en døgnflue enn først antatt, og at de helt store inntektene ikke har kommet hverken direkte eller indirekte fra megahiten, skriver Kapital.

Dette til tross for enorm eksponering i flere utenlandske talkshows og mange (angivelige) tilbud om både turneer og platekontrakter.

Likevel kan Kapital nå anslå at Bård og Vegard Ylvisåker med all sannsynlighet har tjent bortimot 50 millioner kroner til sammen.

Den største endringen i inntekter stammer selvfølgelig fra The Fox i form av økning i antall visninger samt betaling for nedlastninger av låten og barneboken ved samme navn illustrert av Svein Nyhus.

Da Kapital skrev om Ylvis i fjor høst, hadde The Fox blitt vist 80 millioner ganger på YouTube. Nå er tallet 385 millioner. I januar vant de Spellemannsprisen i kategorien Årets hit i Stavanger konserthus. For ikke lenge siden ble det kjent at de to også hadde fått enerett på spørsmålet «What does the fox say?» etter at søknaden har ligget til behandling for Patentstyret.

De søkte for øvrig i tillegg om tillatelse til å produsere diverse gjenstander, spill og kjøkkenutstyr (!) tilknyttet varemerket, men disse planene er, ifølge DN , nå lagt på is ettersom nyhetsverdien til The Fox har ebbet ut.

Flere nyheter Ylvis fikk reverett
«The Fox» ble årets hit
Timevis i kø for å møte Ylvis