Kjersti Holmen bisatt fra Frogner kirke:

- Har vært med meg i all min tid

Kjente og kjære samlet seg for et siste farvel med Kjersti Holmen.

SPESIELT MINNE: Skuespiller Sven Nordin snakker om et spesielt minne han har med den nå avdøde skuespilleren Kjersti Holmen. Video: Jostein Sletten Reporter: Emma Eriksson Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

FROGNER KIRKE/HASLE (Dagbladet): 26. september kom den triste nyheten om at den folkekjære skuespilleren Kjersti Holmen var gått bort. Holmen, som ble 65 år gammel, var et kjent og kjært ansikt fra teater, film og TV i 40 år.

Mandag ble hun bisatt fra Frogner kirke i Oslo.

I god tid før bisettelsen begynte kjente og kjære å samle seg utenfor kirken. Ifølge Dagbladets journalist på stedet var det mye mimring.

KJERSTI HOLMEN: Skuespiller Kjersti Holmen er død. Vis mer

- Nær venn

Blant de oppmøtte var skuespiller Geir Kvarme, som fortalte at Holmen var en nær venn og en stor inspirasjon for ham og andre i bransjen.

- Hun var en nær venn som jeg har veldig mye hyggelig å se tilbake på. Jeg vil minnes henne som en nær venn, en fortrolig venn. Vi tilbrakte mye tid sammen, mange reiser, ferier, høytider, fortalte han til Dagbladet, og fortsatte:

I SORG: Geir Kvarme har mistet en nær venn i Kjersti Holmen. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
I SORG: Geir Kvarme har mistet en nær venn i Kjersti Holmen. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer

- Vi delte ikke så veldig mye av vårt yrkesliv, men var venner på andre premisser. Og så var hun en kjempestor inspirasjon som skuespiller og vil fortsette å inspirere også framover. Hun var kanskje den største ikke bare i sin generasjon, men den som faktisk var på brettet fram til nå.

BISETTES MANDAG: Kjersti Holmen gikk bort 26. september. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
BISETTES MANDAG: Kjersti Holmen gikk bort 26. september. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer

«Ingen over, ingen ved siden av»

Også Sven Nordin minnes Holmen som en god venn - og kollega.

- Vi har fulgt hverandre helt fra skoledagene. Vi gikk på gymnaset sammen, vi gikk på teaterskolen sammen og jobbet på de samme teatrene. Vi bodde også i Sverige sammen. Vi har spilt mann og kone både på film og fjernsyn og hun har vært med meg i all min tid, fortalte han.

LANG KARRIERE SAMMEN: Sven Nordin og Kjersti Holmen spilte mann og kone flere ganger gjennom karrieren. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
LANG KARRIERE SAMMEN: Sven Nordin og Kjersti Holmen spilte mann og kone flere ganger gjennom karrieren. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer

Nordin fortalte at Holmen har stått han nær som både kollega og privatperson.

- Det jeg pleier å si om Kjersti er at det er «ingen over og ingen ved siden av». Hun mestret både komedien og tragedien like godt. Vi hadde det veldig moro sammen, fortsatte han.

- Skal feire livet hennes

Per Christian Ellefsen fortalte at Holmen har betydd mye for mange, både for kollegaer og publikum.

- VIL BLI DYPT SAVNET: Per Christian Ellefsen og Ingar Helge Gimle. Førstnevnte åpnet seg om vennskapet med Holmen. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
- VIL BLI DYPT SAVNET: Per Christian Ellefsen og Ingar Helge Gimle. Førstnevnte åpnet seg om vennskapet med Holmen. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer

- Hun har gitt så mye av sin briljante skuespillerkunst. Det er helt fantastisk. I dag skal vi på en måte feire livet hennes, men også ta farvel. Hun vil bli dypt savnet. Teaternorge blir ikke helt det samme uten Kjersti, sa Ellefsen.

Han trakk også fram flere minner han har med skuespilleren. Blant annet reiste de sammen, og hadde det mye hyggelig i fellesskap.

- En trist dag

Kim Haugen vil minnes Holmen med mye varme og veldig mye glede.

- Hun var så unik. Hun var både veldig faglig dyktig, men hun hadde også et vanvittig talent som gjorde at man ble så glad i henne, sa han, og fortsatte:

- TRIST: Kim Haugen ankom Frogner kirke sammen med kona Nadia Hasnaoui. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
- TRIST: Kim Haugen ankom Frogner kirke sammen med kona Nadia Hasnaoui. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer

- Hun er kanskje en av de aller fineste skuespillerne jeg har opplevd. Hun var en god venn og en nær venn. Dette er en veldig trist dag, men det er mye vi kan glede oss over med alt vi kan minnes med Kjersti.

Haugen, som ankom bisettelsen sammen med kona Nadia Hasnaoui, fortalte videre at det er mange som har lært mye av skuespilleren.

NÆR VENN: Kim Haugan sier Kjersti Holmen var en god og nær venn under begravelsen 11. oktober 2021. Video: Jostein Sletten. Reporter: Emma Eriksson. Vis mer

- En stjerne

Teatersjef Ellen Horn var blant dem som talte under bisettelsen.

- Endelig fikk Kjersti fred. Først vil jeg si takk til alle dere som holdt rundt henne time etter time, dag etter dag, år etter år, innledet hun talen.

Kjersti Holmen var syk de siste åra hun levde.

TALTE: Ellen Horn var blant dem som holdt tale i kirken. Her sammen med skuespiller Sven Nordin på vei inn. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
TALTE: Ellen Horn var blant dem som holdt tale i kirken. Her sammen med skuespiller Sven Nordin på vei inn. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer

Horn kjente Holmen gjennom mange år. De bodde i samme strøk og gikk på skole sammen. Teatersjefen fortalte at alle forelsket seg i Holmen.

- Hun var helt ekstraordinært begavet. Talentet var så åpenbart, sa Horn, og beskrev skuespilleren som en perfeksjonist til fingerspissene.

- Kjære Kjersti. Du var selv en stjerne. Vi vil alltid være rundt deg og synge deg inn i evigheten. På vegne av dine venner og kollegaer ved Nationaltheatret sier jeg takk for alt du ga oss, og fred være med deg.

Etter bisettelsen fortalte Guri Schanke til Dagbladet at hun vil minnes Holmen som en enestående kunstner og god venninne.

TIL STEDE: Elisabeth Andreassen og Guri Schanke. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
TIL STEDE: Elisabeth Andreassen og Guri Schanke. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer

- Jeg ble ganske nær henne etter «Spanske flue». Vi har hengt litt sammen opp gjennom åra. Hun var rett og slett enestående. Hun mestret alt, sa Schanke, som fortsatte:

- Hun har betydd mye og vært en inspirasjon ikke minst. Hun har satt igjen spor hos mennesker som har sett henne gjøre roller på scenen. Vi er så heldig at mye av det er på film så vi har gleden av å få se henne videre framover, fortsatte hun.

FULLSATT KIRKE: Ane Dahl Torp etter bisettelsen mandag. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
FULLSATT KIRKE: Ane Dahl Torp etter bisettelsen mandag. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer
ETTER BISETTELSEN: Kåre Conradi var også til stede i Frogner kirke. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
ETTER BISETTELSEN: Kåre Conradi var også til stede i Frogner kirke. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer

Folkekjær skuespiller

Kjersti Holmen hadde en lang karriere på både teaterscenen og filmlerretet. Hun var fra1981 tilknyttet Nationaltheatret, hvor hun spilte over to titalls større roller.

TIL STEDE: Lise Fjeldstad. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
TIL STEDE: Lise Fjeldstad. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer
TIL STEDE: Hege Schøyen og ektemannen Arild Andersen. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
TIL STEDE: Hege Schøyen og ektemannen Arild Andersen. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer
TIL STEDE: Dennis Storhøi. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
TIL STEDE: Dennis Storhøi. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer

Hun har også hatt roller i norske filmer som «En ganske snill mann» og «Kunsten å tenkte negativt». Holmen mottok flere skuespillerpriser, blant annet Amanda for beste kvinnelige skuespiller i 2000.

I 2009 ble hun utnevnt til ridder av St. Olavs Orden for sin innsats for norsk scenekunst. Samme år mottok hun Amandakomiteens ærespris.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer