Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Oscar 2017:

- Har vi ikke sett dette før?

Supermodell Karlie Kloss beskyldes for å ha kopiert Gwyneth Paltrows Oscar-kjole.

KJOLE-KOPI: Flere har bitt seg merke i at Oscar-kjolen til supermodell Karlie Kloss (t.v.) er påtakelig lik kjolen Gwyuneth Paltrow var iført på Oscar-utdelinga for hele fem år siden. Foto: NTB Scanpix
KJOLE-KOPI: Flere har bitt seg merke i at Oscar-kjolen til supermodell Karlie Kloss (t.v.) er påtakelig lik kjolen Gwyuneth Paltrow var iført på Oscar-utdelinga for hele fem år siden. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Oscar-utdelinga er årets aller største begivenhet i Hollywood, og natt til mandag norsk tid går den 89. prisutdelinga av stabelen i det fasjonable Dolby Theatre i Los Angeles.

Det er alltid skyhøy stjernefaktor når det prestisjefylte showet finner sted, og i tillegg til selve utdelinga og underholdningen, er selvfølgelig et av høydepunktene å se kjendisenes valg av antrekk.

Den røde løperen under Oscar er nemlig den som blir fotografert mest i løpet av hele året, så det er avgjørende at stjernene ser perfekte ut fra alle vinkler.

OSCAR: Én etter én dukket glitrende stjerner opp på den røde løperen før nattens Oscar-utdeling. Noen av dem bar blå sløyfer, som et subtilt spark til den amerikanske presidenten. Video: CNN / POOL Vis mer

- Får flere déjà vu av dette?

Og denne kvelden er ingenting er overlatt til tilfeldighetene. Stylister og stjerner har ofte planlagt antrekk og tilbehør i flere måneder, men natt til mandag begikk likevel supermodell Karlie Kloss en motemessig «faux pas»:

24-åringen entret den røde løperen i en kjole som var svært lik den Gwyneth Paltrow (44) var iført på Oscar-løperen for fem år siden. Og dét har ikke gått ubemerket hen på Twitter.

SKANDALE: Under nattens Oscar-utdelig presterte Warren Beatty å utrope feil vinner av årets beste film. Ved en feil ble «La La Land» tildelt prisen som egentlig skulle gått til «Moonlight». Video: CNN Vis mer

- Så Karlie Kloss har på seg Gwyneth Paltrow for mange år siden. Godt forsøk, dronning, skriver en Twitter-bruker.

- Er det noen andre som får déjà vu av å se Karlie Kloss i en hvit kjole med kappe? Gwyneth Paltrow i Tom Ford på Oscar i 2012, noen? skriver en annen.

- Vet Karlie Kloss at Gwyneth Paltrow hadde på seg den kjolen i 2012?

- Noen andre som ser Gwyneth Paltrow cape-kjole fra Tom Ford i denne Karlie Kloss-looken? OK, hun har bare en halv kappe, men likvel, skriver en tredje.

- Ble den store snakkisen

Mens noen påpeker at Karlie Kloss' Oscar-kjole fra Stella McCartney er lite original, mener andre at antrekket er en slags hyllest til Paltrows 2012-antrekk.

Nettstedet HollywoodLife har på sin side laget en avstemning der folk kan stemme på hvilken hvite cape-kjole de har som favoritt.

UNNSKYLD: Her ber en ydmyk og Warren Beatty om unnskyldning for den gigantiske tabben, da «La la land» ble utropt som vinner av prisen for årets beste film istedenfor «Moonlight». Video: CNN Vis mer

Da Gwyneth Paltrow var iført den hvite Tom Ford-kjolen i 2012, havnet hun i toppsjiktet på en rekke «best kledde»-lister. Moteekspert Ingeborg Heldal er også begeistret for kjolen:

- Tom Ford + Gwyneth Paltrow = sant! Den enkle, hvite kjolen med cape ble den store snakkisen etter Oscar-utdelingen i 2012. Gwyneth har i intervjuer også trukket fram akkurat denne kjolen som sin personlige favoritt, sa Ingeborg Heldal til Dagbladet før Oscar-utdelinga.

  • Se rød løper-antrekkene i bildespesialen nedenfor!
Brie Larson stilte i en sort kjole fra Oscar de la Renta. Foto: NTB Scanpix
Michelle Williams gikk for Louis Vuitton, i kjent stil. Foto: NTB scanpix
Charlize Theron var iført en kjole fra Dior Couture. Foto: NTB scanpix
Halle Bery gikk for en glitrende Versace-kjole. Foto: NTB scanpix
Nicole Kidman entret den røde løperen i Armani Privé. Foto: NTB scanpix
Emma Stone stilte i en kjole fra Givenchy Couture. Foto: NTB Scanpix
Dakota Johnson var iført Gucci på Oscar-løperen.
Emma Roberts gikk for en vintage-kjole fra Armani. Foto: NTB scanpix
Ginnifer Goodwin gikk for rødt på Oscar-løperen.
Hailee Steinfeld var flott i en romantisk kjole fra Ralph & Russo.
Octaiva Spencer var iført en flott kjole fra Marchesa. Foto: NTB scanpix
Jessica Biel minnet om selveste Oscar-statuetten i denne gullkjolen fra KaufmanFranco, stylet med et statement-smykke fra Tiffany. Foto: NTB scanpix
Nysingle Scarlett Johansson stilte i en florlett, rosa kjole på Pscar-løperen. Foto: NTB scanpix
Nominerte Naomie Harris stilte i en moderne, glitrende Calvin Klein-kjole med freshe sko fra samme merke. Foto: NTB scanpix
Supermodell Chrissy Teigen entret Oscar-løperen i en kjole med høy splitt fra Zuhair Murad, og ektemannen John Legend. Foto: NTB scanpix
Janelle Monáe skilte seg ut i denne haute couture-kjolen fra Elie Saab. Foto: NTB scanpix
Taraji P. Henson stilte i en lekker kjole fra Alberta Ferretti. Foto: NTB scanpix
Nominerte Ryan Gosling stilte i smoking og retro rysjeskjorte på Oscar-løperen. Foto: NTB scanpix
Nominerte Casey Affleck var klassisk antrukket i sort smoking. Foto: NTB scanpix
Viola Davis fikk skryt for denne røde kjolen fra Armani Privé. Foto: NTB scanpix
Salma Hayek hadde valgt en sort blondekjole fra Alexander McQueen. Foto: NTB scanpix
Isabelle Huppert glitret i Armani Privé. Foto: NTB scanpix
Chris Evans skilte seg ut blant mannfolka i en blå dress. Foto: NTB scanpix
Priyanka Chopra i en kjole fra Ralph & Russo med geometrisk mønster. Foto: NTB scanpix
Kirsten Dunst gikk for helsort fra Dior Couture. Foto: NTB scanpix
Laura Dern glitret i denne kjoen fra Rodarte. Foto: NTb scanpix

Dronning-antrekk

En rekke andre stjerner iførte seg mer originale antrekk på Oscar-løperen, deriblant «Hidden Figures»-stjerna Janelle Monáe (31).

Iført en haute couture-kjole fra kjendisfavoritt Elie Saab gjorde hun virkelig en entré på den røde løperen.

Den overdådige kjolen, med en dristig, gjennomsiktig overdel, minnet nesten om en oppdatert versjon av kjolene til dronning Elisabeth I, som regjerte i England på midten av 1500-tallet.

VEKKET OPPSIKT: Janelle Monáe stod for et av de mest kreative antrekkene på Oscar-løperen, og minnet litt om dronning Elisabeth I. Foto: NTB Scanpix
VEKKET OPPSIKT: Janelle Monáe stod for et av de mest kreative antrekkene på Oscar-løperen, og minnet litt om dronning Elisabeth I. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I år er det komikeren og talkshow-verten Jimmy Kimmel (49) som har fått det ærefulle oppdraget å lede det stjernespekkede showet.

Kimmel har to ganger tidligere vært programleder for Emmy Awards, men dette er hans første gang som Oscar-vert.

Nominerte Natalie Portman dukket ikke opp

Filmen «La La Land», med Ryan Gosling (36) og Emma Stone (28) i hovedrollene, er årets storfavoritt. Den har fått hele 14 Oscar-nominasjoner, og deler rekorden med flest nominasjoner gjennom tidene sammen med «Titanic» fra 1997 og «All About Eve» fra 1950.

«Moonlight», som har fått åtte nominasjoner, er en tøff konkurrent.

I kategorien «Beste mannlige skuespiller» står det mellom Denzel Washington (62) («Fences»), Casey Affleck (41) («Manchester by the Sea»), Viggo Mortensen (58) («Captain Fantastic»), Andrew Garfield (33) («Hacksaw Ridge») og Ryan Gosling («La La Land»).

Mens Emma Stone («La La Land»), kjemper mot Natalie Portman (35) («Jackie»), Meryl Streep (67) («Florence Foster Jenkins»), Isabella Huppert (63) («Elle») og Ruth Negga (35) («Loving») i kategorien «Beste kvinnelige skuespiller».

Natalie Portman, som er høygravid, sa til People lørdag at hun var nødt til å stå over årets prisutdeling:

- På grunn av graviditeten min, vil jeg ikke kunne være til stede på Independent Spirit Awards og Oscar-utdelinga. Jeg føler meg så heldig over å bli hedret sammen med de andre nominerte og ønsker dem en nydelig helg, sa stjerna.

Saken fortsetter under bildet.

HØYGRAVID: Natalie Portman hadde med seg ektemannen Benjamin Millepied på SAG Awards i slutten av januar, men har valgt å utebli fra helgas to prisutdelinger. Foto: Apega/WENN.com/NTB scanpix
HØYGRAVID: Natalie Portman hadde med seg ektemannen Benjamin Millepied på SAG Awards i slutten av januar, men har valgt å utebli fra helgas to prisutdelinger. Foto: Apega/WENN.com/NTB scanpix Vis mer

Artister som Justin Timberlake (36), John Legend (38) og Sting (65) er bare noen av stjernene som skal underholde publikum med forrykende show.

Og Leonardo DiCaprio (42), Jennifer Aniston (48), Halle Berry (50), Matt Damon (46) og Scarlett Johansson (32) er blant årets prisutdelere.

LAGDE SHOW: Justin Timberlake rocket opp stemningen blant superstjernene i salen da årets Oscar-utdeling begynte. Foto: Lucy Nicholson/ Reuters/ NTB scanpix
LAGDE SHOW: Justin Timberlake rocket opp stemningen blant superstjernene i salen da årets Oscar-utdeling begynte. Foto: Lucy Nicholson/ Reuters/ NTB scanpix Vis mer

De hotteste etterfestene

Mange A-kjendiser får faktisk ikke innbydelse til selve prisutdelinga.

De drar derfor til Elton John (69) og ektemannen David Furnish (54) som hvert år inviterer en rekke stjerner til sitt Aids Foundation Oscar-party for å se showet sammen med dem der.

I fjor var blant andre Lady Gaga (30), Caitlyn Jenner (67), popstjerna Mariah Carey (47), rockestjerna Steven Tyler (68) og supermodell Heidi Klum (43) blant gjestene - som også var med på å samle inn over 50 millioner kroner til det veldedige formålet.

Rett etter selve prisutdelinga drar hele Hollywood-eliten videre til ulike fester i filmbyen. Den offisielle etterfesten, Governors Ball, holdes et par etasjer over Dolby Theatre og sparkes i gang umiddelbart etter endt show.

SAMMEN PÅ RØD LØPER: Stjerneparet Keith Urban og Nicole Kidman koste seg på Oscar-løperen. Foto: NTB scanpix
SAMMEN PÅ RØD LØPER: Stjerneparet Keith Urban og Nicole Kidman koste seg på Oscar-løperen. Foto: NTB scanpix Vis mer

Det er kun 1500 VIP-billetter til den ettertraktede festen, og regelen her er enkel; Har man ikke billett, kommer man ikke inn. Uansett hvor kjent man er.

Årets nominerte og prisvinnerne, med sine statuetter, samt prisutdelere og artister, er som regel blant hovedgjestene.

Årets tema er «Magisk transformasjon», og kjendiskokken Wolfgang Puck, som står bak flere av Los Angeles' fasjonable restauranter, har laget Governors Balls Oscar-meny i over 20 år.

Den andre hotte etterfesten under Oscar-natta er Vanity Fairs årlige party. Motemagasinet har arrangert den legendariske festen i 20 år, og stjernefaktoren her er skyhøy.

Gwen Stefani (47), Alicia Vikander (28), Eddie Redmayne (35), Leonardo DiCaprio, Naomi Campbell (46) og Matt Damon minglet med hverandre her i fjor.

Festlighetene holdes i Beverly Hills på et spesialbygd område som okkuperer et helt kvartal. Gjestene som er så heldige å få tak i en av invitasjonene, må passere utallige sikkerhetskontroller og sjekkpunkter før de kommer inn.

Fester uten presse til stede

Mange ender til slutt opp hos Madonna (58) og hennes manager, Guy Oseary (44), som hvert år holder det mest populære nachspielet på hans luksuriøse eiendom.

Her får ingen presse adgang, og kjendisene kan derfor slå ut håret og feste til tidlig neste morgen. Mange kjendiser drar gjerne hit etter de har vært innom en av de andre festene først.

Får man ikke innpass på noen av disse stedene, så er det hvert år en rekke andre party på flere av Los Angeles' utallige luksushotell og trendy nattklubber.

Ingeborg Heldal er nyansatt utviklingsredaktør i Se og Hør og var tidligere bloggredaktør i Aller Media, som også eier Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media