Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Harald Eia: - Mobbing er ikke bra

Om Ottos jødespøk.

|||Otto Jespersen jødespøk i Torsdagsklubben har skapt kraftige reaksjoner. Komikerkollega Harald Eia mener humor som fører til mobbing ikke er bra.

- Alle er enige om at mobbing ikke er bra. Jeg har selv blitt anklaget for det. Fører humoren til mobbing, er det ikke bra, sier Harald Eia til VG. Han viser til at komikere hele tiden står overfor vurderinger om hvor langt de kan gå.

Otto Jespersen spøk om lopper og holocaust har blitt kraftig diskutert den siste uken. I en kommentar skriver Dagbladets Martine Aurdal at monologen var et resultat av dalende seertall.

- Det stemmer ikke. Dette er ikke en desperat kamp om oppmerksomhet, sier Eia.

Komikeren Kjetil Hasselberg skrev et åpent brev til TV 2-sjef Alf Hildrum i VG lørdag, der han påpeker at TV 2-sjefen lett kunne satt en stopper for Jespersens monolog.

- Hvis det er mobbing på en skole, er det rektor som er ansvarlig. Når mobbingen skjer på TV, er det øverste sjef som må ta ansvaret, sa han.

Men han får ikke støtte av sine kollegaer.

- TV 2 kan ikke stoppe Otto. Ytringsfriheten er den viktigste loven vi har. Jeg tror Hildrum vet at det Jespersen gjør, er klokt, sier komiker Ørjan Bue.

- Humor vil til enhver tid bryte grenser. Gjør den ikke det, og folk overanalyserer slike monologer, kommer vi ikke lenger, sier komiker Terje Sporsem.

(NTB)

 

 

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media