Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Hardt oppgjør med media: - Jeg er ikke gravid, jeg er drittlei

Jennifer Aniston er lei av hvordan kvinner behandles i media. 

- DRITTLEI: Jennifer Aniston har sett seg lei den amerikanske pressen. I et leserinnlegg går hun nå hardt ut mot kulturen rundt kjendisnyheter og kroppspress i samfunnet. Foto:<span style="font-family: inherit; line-height: 1.6; background-color: initial;">&nbsp;Paul A. Hebert/Press Line/Splash, NTB scanpix</span><p><br>
</p>
- DRITTLEI: Jennifer Aniston har sett seg lei den amerikanske pressen. I et leserinnlegg går hun nå hardt ut mot kulturen rundt kjendisnyheter og kroppspress i samfunnet. Foto: Paul A. Hebert/Press Line/Splash, NTB scanpix


Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Siden «Friends»-debuten i 1994 har Jennifer Aniston (47) vært en av de mest ettertraktede skuespillerne på markedet. Hun har også vært å se i filmer som «The Break-Up» og «Bruce Almighty».

Berømmelsen har gjort henne til et lukrativt mål for amerikansk presse, som ifølge Aniston selv gjerne utsetter henne og andre for fare i jakt på de perfekte bildene.

Skuespillerstjerna tar nå et oppgjør med de amerikanske journalistene i et leserinnlegg hos Huffington Post.

- Drittlei

47-åringen starter det hele med å påpeke at hun aldri har brukt energi på å diskutere dette før, men at hun nå må snakke ut. Hun er ikke å finne i sosiale medier, som vil si at meningene hennes sjeldent kommer fram.

Nå går hun derimot hardt ut mot rykter som har versert i amerikansk presse nylig, og flere ganger tidligere.

- Jeg er ikke gravid, jeg er drittlei. Jeg er lei den nærmest sportslige granskningen og nedrakkingen av kropper som skjer hver dag, forkledd som journalistikk, ytringsfrihet eller kjendis-nytt, skriver Aniston i innlegget.

Hun forteller at hun og ektemannen Justin Theroux hver dag blir plaget av paparazzi, og at enkelte av dem går langt for å få de perfekte bildene. Aniston mener dette kan være farlig for både dem og andre fotgjengere.

- Absurd og kvalmt

Aniston forteller at hun tror hun er et symbol på hvordan samfunnet ser på kvinner, og mener objektivisering har gått for langt.

- SKREMMENDE: I filmen «We're the Millers» spiller Jennifer Aniston stripper, og måtte gjennomføre en strippescene. Video: Reuters Vis mer

- Kvinner granskes så mye at det er absurd og kvalmt. Måten media portretterer meg på reflekteres av hvordan vi ser kvinner, målt opp mot en rar skjønnhetsstandard, skriver skuespilleren.

Hun mener at beskjeden mange medier sender, er at kvinner må være tynne og se ut som supermodeller. Aniston tror også at kvinners sivilstatus og om de har barn eller ikke, er noe man ofte definerer etter. Det er hun lei.

- Vi er hele uten en partner, med eller uten barn. Vi bestemmer for oss selv hva som er vakkert når det gjelder kroppene våre, skriver hun.

Mye fokus

47-åringen har hatt en rekke filmroller siden hun portretterte Rachel Green i «Friends», og har blant annet vært å se i romantiske komedier.

Samtidig har hennes privatliv fått vel så mye oppmerksomhet.

Ekteskapet med Brad Bitt, barnløshet og giftermål har vært blant temaene som har fylt avisspalter over hele verden, og lite tyder på at interessen for Aniston vil dale i årene som kommer.

SLIK SÅ HUN UT: Disse kjendisene fikk gjennombruddet sitt i skrekkfilmer. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!