Mandatory Credit: Photo by Joanne Davidson/REX (7531236at)
Glamour Woman of the Year Awards Reception at Berkeley Square Gardens Amy Schumer
Glamour Awards Reception - 02 Jun 2015
Mandatory Credit: Photo by Joanne Davidson/REX (7531236at) Glamour Woman of the Year Awards Reception at Berkeley Square Gardens Amy Schumer Glamour Awards Reception - 02 Jun 2015 Vis mer

Amy Schumer:

Hardt rammet

Komikeren og skuespilleren slet med ekstrem svangerskapskvalme.

Publisert
Sist oppdatert

I mai i fjor kunne Amy Schumer (39) dele gladnyheten at hun var blitt mamma for første gang. Hun og ektemannen Chris Fisher (40) kunne endelig glede seg over å være foreldre, etter at førstnevnte hadde hatt en veldig trøblete graviditet.

Hun var nemlig åpen om at hun led av ekstrem svangerskapskvalme, noe som preget henne i alle ni måneder.

På et tidspunkt ble det så ille at stjerna ble innlagt på sykehus og måtte avlyste stand up-show.

Store utfordringer

På grunn av at Schumer har hatt utfordringer med å bli gravid, har hun og ektemannen vært gjennom assistert befruktning da de ønsker å gi sønnen et søsken.

VIL STOPPE KAVANAUGH: Komikeren Amy Schumer var en av dem som ble ført vekt av politiet etter å ha demonstrert mot høyesterettskandidat Brett Kavanaugh. Foto: Alex Wong/Getty Images/AFP Video: AP DV / NTB Scanpix Vis mer

Det er ikke kjent hva som er årsaken til at Schumer har vansker med å bli gravid, men den aldersbetingede reduksjonen i fruktbarhet hos kvinner kan starte allerede når man er 27, ifølge NHI.

Det har heller ikke vært noen enkel prøve for 39-åringen.

I januar delte hun bilde av magen sin som var gul og blå. Der skrev hun at hun følte seg sliten og emosjonell, og ba følgerne sine innstendig om råd rundt behandlingen.

I biografien sin på Instagram har hun også lagt ved nummeret sitt hvor følgerne kan tekste hennes om sin opplevelse - åpent for millioner av mennesker.

I en seinere oppdatering kunne hun fortelle at de hadde lyktes med å skape ett normalt embryo gjennom assistert befruktning.

- Kan ikke være gravid

Schumer ønsker imidlertid ikke selv å gå gravid igjen, på grunn av vanskeligheten ved det første svangerskapet. Det forteller hun som gjest hos «Sunday Today with Willie Geist», ifølge People.

- Jeg har bestemt meg for at jeg aldri kan være gravid igjen. Vi har tenkt på surrogati, men akkurat nå tenker vi bare å vente, sier hun.

39-åringen forteller også om prøvelsene ved assistert befruktning.

- Vi gjorde IVF (in vitro-fertilisering journ.anm.) og det var virkelig tøft for meg. Jeg tror ikke jeg kan gjøre det noensinne igjen, sier hun.

Endret sønnens navn

Schumer har vært åpen om at de ønsker å gi sønnen Gene David (1) et søsken, men nå kan det altså se ut som om det ikke blir tilfelle. Hun forteller imidlertid at hun nyter hvert øyeblikk med sønnen, og at hun elsker å være mor.

- Livet er så mye vakrere. Han er det beste i livet mitt, sier hun.

Sønnen het opprinnelig Gene Attell, som en hyllest til ekteparets felles venn, komiker Dave Attell. Da gutten var ett år gammel valgte imidlertid paret å endre navnet hans. Grunnen var at navnet hørtes for mye ut som «genital», det engelske ordet for kjønnsorgan.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer