Miley Cyrus:

Hardt ut etter ubehagelig møte

En fan prøvde å dra Miley Cyrus til seg. Det finner hun seg ikke i.

SVARER: Den amerikanske sangeren Miley Cyrus er blant de mest populære artistene i verden. Nylig ble hun antastet av en fan i Barcelona, noe hun ikke finner seg i. Foto: NTB scanpix
SVARER: Den amerikanske sangeren Miley Cyrus er blant de mest populære artistene i verden. Nylig ble hun antastet av en fan i Barcelona, noe hun ikke finner seg i. Foto: NTB scanpixVis mer

Seint mandag kveld begynte en video av superstjerna Miley Cyrus (26) å sirkulere i sosiale medier. Videoen viste sangeren og hennes ektemann, skuespiller Liam Hemsworth (29), som forlot sitt hotell i Barcelona etter å ha tilbrakt noen dager i den spanske kystbyen.

Når man er to av verdens mest ettertraktede stjerner, er det nærmest hverdagkost at fans stiller seg spent opp utenfor hotellet man bor på. Det som hendte i denne videoen var derimot langt over det en burde forvente. Da paret ble eskortert til bilen av flere sikkerhetsvakter, forsøkte en mann å kysse «Wrecking Ball»-sangeren. Det gjorde han ved å dra henne i håret.

Mannen ble raskt tatt hånd om, og stjerna ble hastet til bilen av ektemannen - som tok armen sin over skuldra hennes etter å ha observert den gufne hendelsen. Nå har sangeren valgt å adressere hendelsen.

Hardt tilbake

Medier over hele verden omtalte hendelsen da den fant sted, men det er altså først nå at den amerikanske sangeren har valgt å uttale seg om det. På Twitter og Instagram har hun lagt ut to innlegg angående hendelsen.

Det første inneholder to klipp fra programmene «Inside Edition» og «The Talk», der programlederne diskuterer hvorvidt Cyrus faktisk ble antastet. Det finner ikke stjerna seg i, noe som speiler seg i svaret hennes.

GRÅTKVALT: Miley Cyrus filmet seg selv mens hun gråtkvalt snakket om presidentvalget som Donald Trump vant. Video: Twitter / Miley Cyrus via AP Vis mer

Sangeren har skrevet i tredjeperson:

«Hun kan ha på seg hva hun vil. Hun kan være jomfru. Hun kan ligge med fem forskjellige mennesker. Hun kan være med ektemannen sin. Hun kan være med jentekjæresten sin. Hun kan være naken. Men hun kan IKKE bli antastet mot sin vilje», skriver sangeren, etterfulgt av emneknaggen #dontfuckwithmyfreedom.

Sistnevnte emneknagg kan oversettes til at hun ikke ønsker at friheten hennes skal utfordres på denne måten. Meldingen har fått store mengder oppmerksomhet, og er likt av hele 350 000 brukere på nettstedet.

«Malibu»-sangeren valgte så å følge opp med en skjermdump fra et kommentarfelt på Facebook, der flere brukere har skrevet at hun burde forventet dette - siden hun hadde kledd seg såpass «sexy». Cyrus' svar likner på det hun skrev i forrige twittermelding:

«Ikke fuck med friheten min», ytrer stjerna, etterfulgt av en emneknagg som forteller at hun ikke ba om dette - uavhengig av hvordan hun var kledd. Også denne meldingen har fått store mengder oppmerksomhet.

Det er ikke første gang en stjerne blir antastet av en fan. «Game of Thrones»-skuespiller Daniel Portman (27) uttalte nylig at han flere ganger har blitt tatt på av kvinnelige fans, og at det oppleves ubehagelig.

- Hva kan man gjøre? Man må jo bare be dem om å slutte. Det har heldigvis ikke skjedd på en stund. I tida vi lever i burde folk klare å skille mellom det som er ekte og fiksjon, har han uttalt.

Cyrus er for øvrig aktuell med albumet «She is coming», som fikk terningkast tre av Dagbladets anmelder. «Miley returnerer til klubben med hedonisme og hastverk», skrev han i anmeldelsen.

Giftet seg

Det har vært mye å lese om popstjerna i mediene i det siste. Det er nemlig ikke så lenge siden hun og av-og-på-kjæresten Liam Hemsworth giftet seg, i det som var en privat og nokså hemmelig vielse.

I slutten av desember ble filmsnutter fra vielsen lekket på nett, og spekulasjonene tok helt av. Og etter dager med spekulasjoner valgte Cyrus å dele tre bilder av seg selv og Hemsworth hvor hun var kledd i en brudekjole og han er kledd i dress.

Under et bilde av at de kysser, skrev hun at de trolig har kysset én million ganger. I et nytt innlegg, under to bilder av at de omfavner hverandre, skrev hun «12.23.18». Dermed bekreftet hun at de giftet seg lille julaften.

Det var i 2009, under opptakene av dramafilmen «The Last Song», der de for øvrig spilte kjærester, at duoen møttes for første gang.

De to fant raskt tonen både foran og bak kamera, men etter fire år som kjærester brøt superparet forlovelsen i september 2013.

Etter bruddet hadde duoen hete flørter på hver sin kant, og popstjerna, som blant annet avslørte at hun er panseksuell, har datet både gutter og jenter.

Rundt juletider i 2015 fant imidlertid duoen tilbake til hverandre, og da Cyrus gjestet «The Ellen DeGeneres Show», gratulerte TV-verten med at paret igjen var forlovet.