Ozzy Osbourne

Hardt ut mot rapper:
- Antisemitt

Rockestjerna Ozzy Osbourne gjør det klart at han ikke ønsker noen forbindelse med Kanye West.

REAGERER: Vokalisten Ozzy Osbourne reagerer kraftig på at Kanye West skal ha brukt Black Sabbath-musikk uten tillatelse. Foto: Jordan Strauss/Invision/AP, File
REAGERER: Vokalisten Ozzy Osbourne reagerer kraftig på at Kanye West skal ha brukt Black Sabbath-musikk uten tillatelse. Foto: Jordan Strauss/Invision/AP, File Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Den tidligere Black Sabbath gikk selv ut på X, tidligere kjent som Twitter fredag. Der sier han at rapperen ba om tillatelse til å bruke en sampling fra låta «War Pigs». Osbourne skal ha sagt nei, men Kanye West skal likevel ha valgt å bruke en del av låta uten tillatelse på en lanseringsfest denne uka.

Ifølge Osbourne brukte West en versjon av låta som stammer fra en liveopptreden med Black Sabbath fra en amerikansk festival i 1983.

RYSTER: Rapperen Kanye West kom med oppsiktsvekkende uttalelser i et intervju med den omstridte konspirasjonsteoretikeren Alex Jones. Vis mer

- Lidelse for mange

- Kanye West ble nektet tillatelse fordi han er en antisemitt og har forårsaket ufortalt lidelse for mange. Han brukte likevel samplingen på en lanseringsfest i går kveld. Jeg vil ikke han noen assosiasjon med den mannen, skriver mørkets prins på X.

Under halloween i fjor høst kledde også Osbourn og kona Sharon seg ut som Kanye West og partneren hans, Bianca Censori.

Sharon Osbourne fortalte også nylig til the Jewish Chronicle at hun er jødisk, ifølge The Guardian.

Kanye West har havnet i hardt vær etter flere uttalelser de siste åra. Blant annet har han hyllet Hitler. Han tvitret også at han skulle gå «Def-Con 3» på jøder.

SAMPLET: Hollywood-fruen Gunilla Person sier hun vil gå til sak mot Kanye West, og hevder han har brukt hennes stemme i en sang. Video: NRJ Morgon / Kanye West / foreal. Reporter: Vegard Krüger. Vis mer

Beklaget

En rekke offentlige personer, deriblant president Joe Biden, har tatt kraftige oppgjør med den kontroversielle rapperen for uttalelsene hans om jøder.

Etter enda et antisemittisk utbrudd i desember, la han ut en unnskyldning på Instagram, skriver Huffington Post.

- Det var ikke min intensjon å såre eller fornedre, og jeg angrer dypt en hver smerte jeg kan ha forårsaket. Jeg vil starte med meg selv og lære fra denne erfaringen for å sikre bedre sensitivitet og forståelse i framtida, skrev West på hebraisk på Instagram.