Prinsesse Märtha Louise:

Hardt ut mot Se og Hør

Prinsesse Märtha Louise går nå hardt ut mot Se og Hør etter at det ble publisert en artikkel om helsetilstanden til kjæresten Durek Verrett.

HARDT UT: Prinsesse Märtha Louise går hardt ut mot Se og Hør. Foto: Daryl Henderson / NTB scanpix
HARDT UT: Prinsesse Märtha Louise går hardt ut mot Se og Hør. Foto: Daryl Henderson / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige uke kunne Se og Hør melde at Durek Verrett (47) skal ha blitt alvorlig nyresyk igjen. Han skal trenge dialysebehandling tre til fem dager i uken, ifølge Se og Hør.

Amerikaneren skal ha oppsøkt flere forskjellige dialysesentre hjemme i Los Angeles for å få den oppfølgingen han trenger. Journalisten som har skrevet saken, har selv vært i byen og bedt Verrett kommentere opplysningene, noe han skal ha sagt høflig nei takk til.

At saken likevel er blitt publisert, provoserer prinsesse Märtha Louise (50). Nå retter hun hard kritikk mot Se og Hør etter at ukebladet publiserte en lang sak om kjæresten Durek Verretts helsetilstand, melder NTB.

Samtidig som saken om Durek Verretts helse ble publisert, publiserte også Se og Hør et julebrev til Verrett signert Se og Hørs ansvarlige redaktør, Ulf André Andersen. Her kommer Andersen blant annet inn på sine egne erfaringer med nyresvikt og dialyse.

- Se og Hør mener sjaman Durek gjennom ulike kanaler selv har fortalt om sine helsemessige utfordringer. Dette er forhold han har vært usedvanlig åpen om i mange bøker, podkaster, sosiale medier og intervjuer. Derfor mener vi at dette har offentlig interesse, sier Se og Hørs ansvarlige redaktør, Ulf André Andersen, til Dagbladet.

VIL IKKE: I denne ukens episode av «Märtha» forteller Märtha Louise hvorfor Durek Verrett ikke vil flytte til Norge. Video: TV 2 Vis mer

Reagerer sterkt

– Opplysninger om egen helse er noe av det mest sensitive og private vi har. Derfor er det straffbart å lekke helseopplysninger, og det er straffbart å publisere helseopplysninger om enkeltindivider uten eksplisitt samtykke.

Det skriver Märtha Louise i en uttalelse til NTB via sin manager Carina Scheele Carlsen.

Hun mener reportasjen er spekulativ, og at Se og Hør «vet utmerket godt at Shaman Durek har protestert mot spekulasjoner i og offentliggjøring av hans helse».

Alvorlig syk

Durek Verrett var alvorlig nyresyk og gikk til dialyse i perioden 2004 til 2012. Da fikk han transplantert en frisk nyre fra søsteren sin. Det er denne sykdommen Se og Hør mener han har vært åpen om. På dette grunnlaget mener Andersen at de har sitt på det tørre.

Det er ikke prinsessen enig i.

– Durek har ingen offentlig rolle, og opplysninger om hans helse har uansett ingen som helst relevans for noe samfunnsproblem. Den eneste grunnen til oppslaget er at Se og Hør ønsker å tjene penger på å fråtse i svært private forhold, skriver hun.

Andersen på sin side mener saken har offentlig interesse ettersom Verrett ifølge redaktøren har fortalt at han har evner som blant annet lar ham helbrede kreft. Durek selv har uttalt at han ikke har sagt dette.

Både Dagbladet og Se og Hør er eid av Aller Media.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer