Harrison Ford er skadet etter flykrasj: - Det var blod over hele ansiktet

Sønnen bekrefter.

ULYKKE: Oppvisningsflyet Harrison Ford fløy gikk i bakken kort tid etter at det tok av fra Santa Monica Airport. Foto: NTB Scanpix
ULYKKE: Oppvisningsflyet Harrison Ford fløy gikk i bakken kort tid etter at det tok av fra Santa Monica Airport. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Den kjente skuespilleren Harrison Ford (72) er ifølge en rekke medier skadet etter at oppvisningsflyet hans krasjet på en golfbane i California, blant annet NBC og nyhetsbyråene AP og AFP.

CNN melder også at nummeret på flyet er det samme som nummeret på et fly Ford har flydd en rekke ganger tidligere, og nå bekrefter også hans egen sønn på Twitter at det er hans far som er skadet.

- Jeg er på sykehuset. Pappa har det bra. Han er forslått, men han har det bra. Han er akkurat så sterk som du ville trodd han er. Han er utrolig sterk, skriver han.

Lydlogg NBC skriver at han raskt ble stabilisert og sendt til et lokalt sykehus. Flere kilder opplyser også til nyhetskanalen at han skal ha kuttskader i ansiktet.

De visste ingenting om andre skader eller hva som fikk flyet til å styrte, men kjendisnettstedet TMZ har det de mener er lydloggen fra kontrolltårnet på flyplassen.

Der rapporterer Ford at det er feil på den ene motoren, og ber om å få returnere til landingsstripa.

- Ved bevissthet En talskvinne for det lokale politiet holdt nettopp en pressekonferanse som ble sendt live på nyhetskanalen CNN.

Hun ville ikke bekrefte eller avkrefte om det var Ford som var involvert i ulykken, men kunne bekrefte at piloten nå er på sykehuset.

- Piloten hadde moderate skader og var ved bevissthet. Han ble fraktet til det lokale sykehuset, sier hun.

Skadet En ansatt ved golfanlegget Penmar Golf Course, Howard Tabe, kommer med følgende øyenvitneskildring om piloten til NBC:

- Det var blod over hele ansiktet hans. To veldig flinke doktorer tok vare på ham. Jeg hjalp til med å få et teppe under hofta hans.

Carlos Luego spilte golf på banen da ulykken inntraff. Han forteller at flyet forsøkte å returnere til flyplassen etter å ha fått motortrøbbel.

- Da han fløy over oss skjønte vi at det var for sent for å komme seg tilbake til flyplassen.

Har krasjet tidligere Flyet gikk i bakken kort tid etter at det tok av fra Santa Monica Airport. Det skal også ha truffet et tre på vei ned.

Ford, som er mest kjent for sin rolle i filmer som Indiana Jones og Star Wars, er en ivirig pilot, og det er heller ikke første gang han er involvert i et havari.

I 1999 krasjet han med et helikopter i Santa Clara i California. Den gang kom han fra det uten alvorlige skader.

Like heldig var han ikke under innspillingen av den siste Star Wars-filmen «The Force Awakens» da han brakk ankelen. Ford er ferdig med sin del av innspillingen.