SLAPP UNNA MED LIVET I BEHOLD: Skuespiller Harrison Ford kunne ifølge påtalemyndighetene ha dødd, da han i 2014 ble klemt i en hydraulisk dør. Foto: REUTERS/Paul Hackett, NTB scanpix
SLAPP UNNA MED LIVET I BEHOLD: Skuespiller Harrison Ford kunne ifølge påtalemyndighetene ha dødd, da han i 2014 ble klemt i en hydraulisk dør. Foto: REUTERS/Paul Hackett, NTB scanpixVis mer

Harrison Ford kunne omkommet i dør-ulykke

Påtalemyndighetene konkluderer med at Ford er heldig som kom unna med livet i behold. 

(Dagbladet): Skuespiller Harrison Ford (74) er kjent for å spille en rekke varierte roller.

Foruten å portrettere den eventyrlystne arkeologen Indiana Jones, er Ford kjent for sin rolle som Han Solo i de intergalaktiske «Star Wars»-filmene.

Under innspillingen av den nyeste filmen i rekka i 2014, som hadde premiere i fjor, kunne det derimot gått fryktelig galt for både Ford og Solo-karakteren.

Sterk dør

74-åringen ble kastet i bakken av en hydraulisk dør på filmsettet til «Star Wars: The Force Awakens». Det var på settet til skipet Millennium Falcon hendelsen skjedde.

Under en rettssak nå mot produksjonsselskapet konkluderer påtalemyndighetene med at det er et under at Ford overlevde.

Det er Variety som skriver om rettssaken.

Det britiske produksjonsselskapet Foodles Productions, som eies av Disney, sa seg tirsdag skyldig i to brudd på sikkerhetsinstruksene på settet under innspillinga av filmen. Dette kunne kostet Ford livet.

Da skuespilleren besøkte settet sammen med regissør J. J. Abrams, skal en hydraulisk dør med «kraften til en liten bil» ha klemt Ford, som sørget for at han falt i bakken. Det mens han fortsatt var klemt fast.

Ford slapp unna med et brukket bein etter hendelsen, men påtalemyndighetene mener at det kunne gått mye verre.

«Påtalemyndighetene mener at kraften i døra kunne ha drept ham», skriver Variety.

Tullet med det

Ifølge The Guardian skal Ford selv ha tatt det hele med humor.

Da han besøkte den britiske talkshow-verten Jonathan Ross i desember, snakket han om den skumle hendelsen.

- Før brukte vi snorer for å åpne disse dørene. Nå som det finnes så mye penger og teknologi bygde de en jævla hydraulisk dør som lukker seg i lysets hastighet, sa han da.