Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

J. K. Rowling og Piers Morgan:

«Harry Potter»-forfatter i vill Twitter-krig med avisredaktør: - Dra til helvete

«Det å se noen be Piers Morgan dra til helvete var akkurat så tilfredsstillende som jeg trodde». 

BETENT: Forfatterstjerna J. K. Rowling og avisredaktør Piers Morgan er begge kjent for å ha sterke meninger. Det resulterte i en svært offentlig krangel på Twitter. Foto: NTB scanpix
BETENT: Forfatterstjerna J. K. Rowling og avisredaktør Piers Morgan er begge kjent for å ha sterke meninger. Det resulterte i en svært offentlig krangel på Twitter. Foto: NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): En av de største og mest offentlige kranglene så langt i 2017 har funnet sted. «Harry Potter»-forfatter og politisk aktivist J.K. Rowling (51) har lenge brukt Twitter som en plattform for å fronte sine egne meninger, spesielt for å illustrere at hun ikke støtter presidentskapet til Donald Trump (70).

En annen som ivrig bruker nettstedet er Mail Online-redaktør Piers Morgan (51). Redaktøren er kjent for å være svært frittalende, både på sosiale medier og i intervjuer. Han har mye makt i den britiske mediebransjen, og bruker tidvis sin egen avis til å offentliggjøre egne meninger.

At Morgan og Rowling skulle bli sentrum for en av tidenes største og mest omtalte krangler på nettstedet, er kanskje ikke spesielt overraskende.

Det er The Independent som først omtalte saken.

Offentlig og politisk krangel

Det hele bunner i en uttalelse Morgan kom med i forbindelse med Donald Trumps mye omtalte innreiseforbud. I helga var han på besøk hos det amerikanske talkshowet «Real Time with Bill Maher», sammen med den australske komikeren Jim Jeffries.

Komikeren ba Morgan «dra til helvete» etter å ha nektet å ville omtalte innreiseforbudet som et «muslimforbud». Noen la ut en video av hendelsen, som Rowling valgte å dele videre med sine 9,6 millioner følgere på Twitter.

«Jepp, det å se Piers Morgan bli bedt om å dra til helvete var akkurat like tilfredsstillende som jeg trodde det skulle være», skrev hun.

Meldingen er delt videre over 64 000 ganger, og skapte en storm mot Morgan. Den har han gladelig svart på, i kjent og tabloid stil. Han forklarte blant annet at han aldri har lest en eneste av bøkene hennes, og at det er på grunn av «sånne som henne» at Hillary Clinton tapte valget.

Han stoppet imidlertid ikke der, og det gjorde ikke hun heller.

«Liberale som J.K. Rowling heier på toleranse og ytringsfrihet, helt til du nekter å kalle Trump den nye Hitler. Da kan man «dra til helvete»», lød en av de nærmere 20 meldingene Morgan fyrte av.

Rowling valgte å svare tilbake på flere av anklagene Morgan kom med.

«Om du bare hadde lest Harry Potter, hadde du visst at ulempen ved å igle seg innpå skolens største bølle er å bli begravet levende», skrev hun. Meldingen er delt videre over 60 000 ganger.

Kjendisstøtte

Hennes siste ord i debatten, i hvert fall enn så lenge, er av den mer subtile sorten. I 2006 vant hun pris for årets bok under National Book Awards i Storbritannia, for «Harry Potter og Halvblodsprisen». Samme år var Morgan også nominert til prisen, men måtte se seg slått av Rowling.

På Twitter la hun ut et bilde av en artikkel om prisen, og la ved emneknaggen «#StillHurts». Ved dette mener hun at Morgan fortsatt er snurt over at hun stakk av med prisen framfor ham.

Mail Online-redaktøren mente på sin side at han hadde vunnet debatten.

«Nå er det tid for øl. Å rive ned folkekjære karakterer gjør en tørst», proklamerte Morgan.

Flere andre har ifølge People siden kasta seg inn i debatten. Hillary Clintons datter Chelsea er blant dem som tok Rowling i forsvar etter drittkastingen.

«Jeg visste ikke at jeg kunne elske J.K. Rowling mer enn jeg allerede gjør, takket være Hermione (og Harry). Men de siste tre ukene har jeg funnet ut at jeg kan det!», skrev hun.

Forfatter Jojo Moyes tar også sin kollega i forsvar.

«Offentlig kunngjøring: J.K. Rowling lager hakkebiff av Piers Morgan», skrev Moyes.

Morgan er en av programlederne for tv-programmet «Good Morning Britain» og har vært dommer i «Britain's Got Talent» i en årrekke.

Fra 2011 til 2014 ledet han også talkshowet «Piers Morgan Live» på CNN.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling