Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

«Harry Potter»-skuespiller Alan Rickman er død

Ble 69 år gammel.

(Dagbladet): Skuespiller Alan Rickman, kjent fra filmer som «Love Actually» og «Harry Potter»-serien er død. Det melder The Guardian.

- Skuespilleren og regissør Alan Rickman døde av kreft, 69 år gammel. Han var omringet av familie og venner, heter det i uttalelsen fra familien, opplyser BBC.
The Guardian skriver at skuespilleren døde i sin fødeby London. Familien bekreftet dødsfallet torsdag.

Stor skuespiller Alan Rickman har hatt en bred og lang karriere, og var en av Storbritannias mest kjente skuespillere.

Mest kjent er han kanskje for rollen professor Severus Slur i «Harry Potter»-filmene.

Hans store internasjonale gjennombrudd fikk han i rollen som Hans Gruber i den første «Die Hard»-filmen fra 1988, og som Harry i «Love Actually» fra 2003, som ektemannen til Karen, spilt av Emma Thompson.

Han fikk BAFTA-nominasjoner for sin rolle i «Truly Madly Deeply», der han spilte Juliet Stevensons elsker, og for rollen som Colonel Brandon i «Sense and Sensibility», der han spilte mot blant andre Kate Winslet. 
Til tross for de mange filmene Rickman medvirket i, var det på teaterscenen han var mest, og som han vendte tilbake til hele sin karriere.

- Vil bli dypt savnet Rickman ble født i Acton, vest London. Han utdannet seg ved Royal Academy of Dramatic Art og begynte sin karriere på scenen som han jobbet ved resten av sitt liv.

Skuespillerkollega Stepen Fry uttrykte raskt sin sorg over tapet på Twitter: 

- Ufattelig triste nyheter om Alan Rickman. En mann med et enormt talent, sjarm og utsøkte skuespillerprestasjoner. Han vil bli dypt savnet.  

Rickman var gift med Rima Horton, som han møtte da de begge gikk på Chelsea College i 1965. Paret giftet seg i 2012.

UNGDOMSKJÆRESTER: Rickman og Rima Horton ble kjærester da de var i tenårene, og holdt sammen i over 50 år. Her i 2000. Foto: NTB Scanpix
UNGDOMSKJÆRESTER: Rickman og Rima Horton ble kjærester da de var i tenårene, og holdt sammen i over 50 år. Her i 2000. Foto: NTB Scanpix Vis mer


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media