Robbie Coltrane:

«Harry Potter»-stjerna er død

Ble 72 år gammel.

DØD: «Harry Potter»-stjerna Robbie Coltrane, kjent som Gygrid, er død. Foto: TopFoto/NTB
DØD: «Harry Potter»-stjerna Robbie Coltrane, kjent som Gygrid, er død. Foto: TopFoto/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den britiske skuespilleren Robbie Coltrane, kanskje best kjent som Gygrid i «Harry Potter», er død. Det bekrefter agenten hans til PA.

Han ble 72 år gammel. Dødsårsaken er foreløpig ikke kjent.

«Robbie vil nok bli husket i flere tiår framover for rollen som Gygrid. En rolle som brakte glede til både barn og voksne, og som utløste en strøm av fanbrev hver uke i over 20 år», sier agenten til BBC.

«HARRY POTTER»: Robbie Coltrane avbildet med Daniel Radcliffe, Emma Watson, J.K. Rowling, Rupert Grint, Kenneth Branagh. Foto: Alan Davidson/REX/NTB
«HARRY POTTER»: Robbie Coltrane avbildet med Daniel Radcliffe, Emma Watson, J.K. Rowling, Rupert Grint, Kenneth Branagh. Foto: Alan Davidson/REX/NTB Vis mer

Coltrane ble født i Skottland, med navnet Anthony Robert McMillan.

Selv om den skotske skuespilleren var aktiv i bransjen siden starten av 1980-tallet, var det først i 2001 at han fikk sitt store gjennombrudd, den gang som Gygrid, eller Hagrid på originalspråket.

Han ble nominert til både en BAFTA- og en Saturn-pris for sin tolkning av J. K. Rowlings karakter - den snille og bustete skogvokteren. Coltrane spilte i alle de åtte filmene om den unge trollmannen, og den siste ble utgitt i 2011.

En av hans siste roller var i 2019, da han gjenopptok rollen som Gygrid i kortfilmen «Hagrid's Magical Creatures Motobike Adventure».

Han var også å se på skjermen på nyåret, da «Harry Potter»-gjengen hadde gjenforening, med HBO-spesialen «Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts».

BLEMME: I HBO Max-serien «Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts» så en observant seer en stor bildeblemme. Vis mer

Coltrane har i flere år slitt med artrose, også kjent som slitasjegikt. I 2016 fortalte stjerna om vanskene han opplevde med sykdommen.

- Jeg er i konstante smerter hver dag. Jeg gjennomgikk en operasjon, og da oppdaget de at jeg ikke hadde noe brusk igjen i ett av mine knær. Det er helt oppløst, sa han til Mirror den gang.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer