«Harry Potter»:

«Harry Potter»-stjerna fridde til kjæresten

Tok fram ringen på toppen av Eiffeltårnet.

GIFTEKLAR: «Harry Potter»-stjerna Matthew Lewis har forlovet seg. Foto: Ken McKay/ITV/REX/Shutterstock/ NTB Scanpix
GIFTEKLAR: «Harry Potter»-stjerna Matthew Lewis har forlovet seg. Foto: Ken McKay/ITV/REX/Shutterstock/ NTB ScanpixVis mer

Det er over fem år siden den siste av de åtte filmene om «Harry Potter» kom ut.

Selv om man i vinter kan få en smakebit av det mystiske magiuniverset i spin-off-filmen «Fabeldyr og hvor de er å finne», er det de originale filmene som står fansens hjerter nærmest.

En av stjernene som startet karrieren sin i filmserien er Matthew Lewis (27). I rollen som Neville Longbottom, eller Nilus Langballe om du vil, fikk han stadig en mer sentral rolle i kampen mot den skumle fyrst Voldemort.

Det er ikke bare Rowling som har latt seg sjarmere av skuespilleren. Daily Mail skriver nå at skuespilleren har forlovet seg med kjæresten.

Rask romanse

Den britiske skuespilleren falt for eventplanleggeren Angela Jones, og han skal ha gått ned på kne foran henne på toppen av Eiffeltårnet. Frieriet fant sted forrige måned.

- Begge to er overlykkelige. De ble sammen i juli og fant tonen med én gang, sier en talsperson for Lewis til Daily Mail.

Jones skal jobbe på Universal Studios i Orlando, Florida, og det var det hun møtte skuespilleren - på et «Wizarding World»-arrangement i januar.

STJERNER: «Harry Potter»-kollegene Tom Felton, Emma Watson, Daniel Radcliffe, Rupert Grint og Matthew Lewis sammen på premieren av «Harry Potter og dødstalismanene - del 2» i New York i 2011. Foto: Evan Agostini / AP / NTB Scanpix
STJERNER: «Harry Potter»-kollegene Tom Felton, Emma Watson, Daniel Radcliffe, Rupert Grint og Matthew Lewis sammen på premieren av «Harry Potter og dødstalismanene - del 2» i New York i 2011. Foto: Evan Agostini / AP / NTB Scanpix Vis mer

Muskuløs

Foruten å levere gode skuespillerprestasjoner foran kameraet, har 27 år gamle Lewis også fått massiv oppmerksomhet for sin fysiske forvandling de siste årene.

Da han poserte i undertøyet for magasinet Allure i 2015, gikk bildene verden rundt.

Da han viste seg frem i magasinets maiutgave i fjor, reagerte «Harry Potter»-skaper J.K. Rowling (51) på humoristisk vis.

«Ikke så ille som å se Dan i 'Equus', men nesten. Advar meg neste gang, for Guds skyld» skrev hun på Twitter - adressert til Lewis.

«Harry Potter»-filmenes hovedrolleinnehaver, Daniel Radcliffe (27), skapte overskrifter da han i 2008 kastet klærne i Broadway-stykket «Equus».

FILMSTJERNE: Matthew Lewis i en scene fra «Et helt halvt år» sammen med Emilia Clarke, kjent fra «Game of Thrones». Foto: SF Norge AS / Filmweb.no
FILMSTJERNE: Matthew Lewis i en scene fra «Et helt halvt år» sammen med Emilia Clarke, kjent fra «Game of Thrones». Foto: SF Norge AS / Filmweb.no Vis mer

«Fat suit» og tannregulering-nekt

Tidligere i år var Matthew Lewis kinoaktuell i «Et helt halvt år», der han spilte den svært sporty forloveden til Emilia Clarkes (30) rollefigur, Lou Clark.

I det romantiske dramaet kunne man se rollefiguren hans vise fram sin veltrente fysikk, mens han jogget og tøyde kroppen sin rundt i småbyen på den engelske landbygda.

Mens 27-åringen fortsatt spilte rollen som Nilus Langballe, måtte han derimot holde vektnedgangen skjult.

- Når jeg ser tilbake på det, plager det meg ikke så mye. Men der og da, når man går gjennom puberteten og er på et filmsett med mange attraktive jenter, og man må ha på «fat suit» og ha langt, fett hår. Det var grusomt. Virkelig grusomt, mintes skuespilleren overfor Independent i 2013.

I samme intervju fortalte kjekkasen også at han ble nektet tannregulering i ti år mens «Harry Potter»-filmene ble spilt inn, ettersom et feilfritt glis ikke passet til rollefiguren hans.

- Jeg hatet å leve med så dårlige tenner i så lang tid. Jeg måtte gå i ti jævlige år uten å få gjort noe som helst, sa han i intervjuet med Independent.