Harvey Weinstein:

Harvey Weinstein brukte stjernene som forsvar. Det skulle han ikke ha gjort

Meryl Streep og Jennifer Lawrence går hardt ut mot den tidligere Hollywood-produsenten.

RASER: Jennifer Lawrence og Meryl Streep er lite fornøyde med at Harvey Weinstein blander dem inn i søksmålet. Foto: NTB Scanpix
RASER: Jennifer Lawrence og Meryl Streep er lite fornøyde med at Harvey Weinstein blander dem inn i søksmålet. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I oktober publiserte New York Times en omfattende avsløring om Hollywood-produsenten Harvey Weinstein (65) og hvordan han skal ha seksuelt trakassert flere kvinner over tre tiår.

Siden den gang har flere alvorlige saker av liknende karakter kommet til overflaten, og en storm av anklagelser er blitt offentliggjort.

Hollywood-produsenten fikk sparken fra sitt eget selskap, The Weinstein Company, etter at flere kvinner anklagde ham for seksuell trakassering og overgrep. Like etter startet kampanjen #metoo på Twitter.

Tidligere denne måneden ble det kjent at staten New York saksøker The Weinstein Company for å ikke ha beskyttet sine ansatte.

Bruker stjernene som forsvar

Også Harvey Weinstein selv er blitt saksøkt, av seks kvinner som hevder de har blitt utsatt for seksuelt overgrep, eller blitt trakassert av 65-åringen. Kvinnene hevder også at Weinsteins oppførsel ble holdt skjult, og dekket over, av flere folk som jobbet for Hollywood-produsenten.

I kjølvannet av søksmålet, og som et forsøk på å hindre et gruppesøksmål, har Weinsteins advokater sendt inn en begrunnelse for å få saken avvist.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer