Hasteavlyser rød løper i New York etter Liam Neesons sjokkutspill

Endringer før filmpremiere etter skuespillerens kontroversielle uttalelser.

- IKKE RASIST: Skuespiller Liam Neeson (66) har sagt at han angrer dypt på måten han håndterte situasjonen hvor en som sto ham nær ble voldtatt. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I et særdeles oppsiktsvekkende intervju med Independent i går fortalte Liam Neeson (66) om en alvorlig episode fra sin egen fortid.

Den irske skuespilleren forklarte at en person nær ham ble voldtatt for mange år tilbake, og at det utløste et sterkt raseri og ønske om hevn.

Neeson fikk selv vite av kvinnen at hun hadde blitt voldtatt av en mørkhudet mann. Filmstjerna reagerte så med å gå rundt i gatene med en batong, for å finne en «mørkhudet jævel» å drepe. Uttalelsene har vakt stor oppsikt og debatt internasjonalt det siste døgnet.

Neeson har selv gått ut og forsvart kommentarene sine tirsdag. På «Good Morning America» i morges, understreket 66-åringen at han ikke er rasist, og at hendelsen fant sted «for nesten 40 år siden».

Sky News og Washington Post meldte først at filmpremieren var avlyst. Nå meldes det derimot at visningen til «Cold Pursuit» i New York vil gå som planlagt, men at rød løper er avlyst.

Norsk regissør

Det var i forbindelse med presselanseringa for nettopp filmen «Cold Pursuit» at skuespilleren fortalte om den brutale reaksjonen.

I ovennevnte film blir sønnen til 66-åringens karakter, Nels Coxman, drept på ordre fra en narkobaron. Drevet av raseri og hevnlyst setter Coxman ut for å knuse kartellet - en mann av gangen, skriver Filmweb. Filmen er for øvrig en remake av Hans Petter Molands «Kraftidioten», hvor nordmannen står som regissør også i «Cold Pursuit».

AVLYST PREMIERE: Liam Neeson spiller karakteren Nels Coxman i filmen «Cold Pursuit», som regisseres av norske Hans Petter Moland. Her sammen med skuespillerkollega Laura Dern. Foto: NTB Scanpix
AVLYST PREMIERE: Liam Neeson spiller karakteren Nels Coxman i filmen «Cold Pursuit», som regisseres av norske Hans Petter Moland. Her sammen med skuespillerkollega Laura Dern. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Skuespilleren understreket overfor Independent at han i dag kjenner en «dyp skam» over sin egen «forferdelige» oppførsel. Det er for øvrig kommet fram at kvinnen som ble utsatt for voldtekten, ikke lenger lever. Identiteten hennes er så langt ikke kjent offentlig.

Neeson regnes som en av Hollywoods største skuespillere, og er spesielt kjent for sin rolle i «Taken»-filmene. 66-åringen har også vært involvert i en rekke andre storfilmer, deriblant «Schindlers liste», «Love Actually» og «Star Wars» - for å nevne noen.

Mistet kona

Selv om Neeson har hatt stor sukess karrieremessig, har han i løpet av åra vært åpen om flere episoder rent privat som har vært nær å ta knekken på ham.

Våren 2009 opplevde Neeson (66) sitt livs mareritt da han mistet kona Natasha Richardson etter en ulykke i skibakken. Hun ble 45 år.

I 2014 åpnet skuespilleren opp om den skjebnesvangre dagen han måtte ta en avgjørelse om å koble Richardson fra maskinene som holdt henne kunstig i live.

- Hun lå i respirator ... Jeg gikk inn til henne og fortalte at jeg elsket henne. Jeg sa: «Kjære, jeg elsker deg, men du kommer ikke til å overleve dette, du har slått hodet ditt. Jeg skal ta deg med hjem til New York», sa han i et intervju med «60 Minutes», som Daily Mail publiserte en videosnutt fra.

Paret giftet seg i 1994, hvor de også fikk to sønner ved navn Micheál (23) og Daniel (22), som var henholdsvis 16 og 14 år da deres mor gikk bort.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer