Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Lisa Tønne:

Hasteinnlagt med mystisk sykdom

- De har lett og googlet og lest seg opp, sier Lisa Tønne i podkasten som hun har sammen med Sigrid Bonde Tusvik.

INNLAGT PÅ SYKEHUS: I en episode av podkasten «Tusvik & Tønne» forteller Lisa Tønne at hun har blitt innlagt på sykehus som følge av funn av en ukjent bakterie i blodbanen hennes. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
INNLAGT PÅ SYKEHUS: I en episode av podkasten «Tusvik & Tønne» forteller Lisa Tønne at hun har blitt innlagt på sykehus som følge av funn av en ukjent bakterie i blodbanen hennes. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer

I mandagens episode av Sigrid Bonde Tusvik (40) og Lisa Tønnes (42) podkast «Tusvik & Tønne», kom det fram at Tønne har vært innlagt på Ullevål sykehus.

42-åringen fortalte at hun hadde følt seg dårlig og hatt mye feber over lengre tid. Hun har i den anledning blitt testet for coronaviruset tre ganger, men alle prøvene har kommet tilbake med negativt resultat, kom det fram i mandagens podkast-episode.

Etter en samtale med naboen, kjent som «hudlegen» i podkasten, og mannen hennes, Kyrre Holm Johanessen (46), ble Tønne rådet til å dra på legevakta.

Hva som skjedde videre på sykehuset, samt om komikeren fikk noe svar på hva som kunne være galt, kom imidlertid ikke fram i mandagens podkast-episode.

Torsdag kveld publiserte imidlertid duoen en ny episode av «Tusvik & Tønne». Der innrømmer Tusvik at hun er redd på kollegaens vegne.

DRAMATISK: Harald Rønneberg ble innlagt på sykehuset og her skryter han av helsepersonellet. Vis mer

Ukjent bakterie

I den nye episoden forteller nemlig Tønne at hun ble ringt opp av sykehuset flere ganger.

Da fikk hun beskjed om å komme inn etter funn av en ukjent bakterie i blodbanen hennes - en streptokokkbakterie som hun hevder er svært sjelden.

- De har lett og googlet og lest seg opp. Mikrobiologen som leter i mikroskopet hadde vært i fyr og flamme og sagt: «få tak i dette kvinnemennesket, hun må inn», forteller Tønne til kollega Sigrid Bonde Tusvik i podkasten.

Tønne forklarer videre at forløpet til bakterien ikke er kjent, men at dette er en bakterie som tidligere har blitt påvist hos hester.

Så langt er hun satt på en høydose penicillin hver fjerde time intravenøst.

På sykehuset skal Tønne gjennom flere undersøkelser, og hun må bli på sykehuset fram til legen kan forsikre seg om at bakterien er borte.

SISTE MED MARIE SIMONSEN: Komiker Sigrid Bonde Tusvik om drapstruslene tidligere i år. Vis mer

Hjerteoperasjon

Komikeren, som driver mye med nettopp hest, forteller at hun føler seg piggere, men at legene er redde for at «svineriet» skal sette seg på blant annet hjerteklaffen.

- Hjertelegen var mer direkte, og sa at hvis betennelsen setter seg på hjerteklaffen så fortærer den hjerteklaffen, og da må det hjerteopereres, forklarer Tønne i podkasten.

Tusvik innrømmer på sin side at hun har grått to ganger etter beskjeden om Tønnes sykdom, men duoen klarer likevel å holde humøret oppe i podkast-episoden.

Til KK forteller Tønne at hun skal få en pet-scan førstkommende mandag, og at hun har fått beskjed om at de må ta en dag av gangen.

VAR SYK: En av vårens «Paradise Hotel»-deltakere, Yasmine San Miguel, forteller om sykdommen som preget henne for noen år siden. Video: Thea Hope / Reporter: Kine Falch Vis mer

- Formen er i grunn bedre, for jeg har jo vært dausjuk i tre uker. Så nå føler jeg meg jo helt topp i forhold på grunn av penicillinen, forklarer Tønne til magasinet, og fastslår at videre undersøkelser over helga vil forsøke å avdekke om infeksjonen har satt seg fast i indre organer eller skjelett.

Etter ønske fra Tønne har Dagbladet lagt ved et bilde av at 42-åringen kjører med hest:

Dagbladet har vært i kontakt med Lisa Tønne som takker for ønsker om god bedring, men opplyser om at hun ikke ønsker å si noe utover det som framkommer i podkasten. Dagbladet har også vært i kontakt med Sigrid Bonde Tusvik som opplyser om at hun av hensyn til Tønne ikke ønsker å gi noen kommentar.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!