MISTET SEG SELV: «Friends»-stjerna David Schwimmer (49) åpner opp om hvordan berømmelsen har gjort at han har måttet tenke annerledes. Foto: Shooting Star / NTB Scanpix
MISTET SEG SELV: «Friends»-stjerna David Schwimmer (49) åpner opp om hvordan berømmelsen har gjort at han har måttet tenke annerledes. Foto: Shooting Star / NTB ScanpixVis mer

Hatet å være berømt:
- Ville bare gjemme meg

David Schwimmer erkjenner at han brukte flere år på å akseptere kjendistilværelsen.

(Dagbladet): Han hadde en av hovedrollene i det som fortsatt regnes å være den største komiserien i historien.

På det meste satt 52 millioner amerikanere benket foran tv-ruta for å se «Friends», som gikk fra 1994 til 2004.

Kanskje ikke så rart at «alle» ville ha en bit av David Schwimmer (Ross), og de fem andre skuespillerne, som tjente ti millioner kroner - per episode - i seriens tre siste sesonger.

- Krevende

Tolv år etter at den siste episoden ble sendt på tv, erkjenner Schwimmer at berømmelsen i perioder har vært uutholdelig.

I et åpenhjertig intervju med filmnettstedet Hollywood Reporter forklarer 49-åringen hvordan han i flere år strevde med å finne seg i kjendistilværelsen.

- Som skuespiller pleide jeg å observere mennesker på gata. Etter «Friends» gjorde jeg det motsatte. Alt jeg ville var å gjemme meg, innrømmer skuespilleren.

Schwimmer forteller at han måtte starte på nytt.

- Jeg måtte finne ut hvordan jeg skulle leve livet mitt, og være skuespiller, i en helt ny verden. Det var krevende, sier han.

Nektet å møte Kardashian-søstrene

Schwimmer vurderte aldri å legge karrieren på hylla. Etter «Friends» har 49-åringen gjort flere større, og mindre tv- og filmopptredener, i tillegg til regi.

Da han skulle forberede seg til rollen som kjendisadvokaten Robert Kardashian, i tv-serien som tar for seg en av de mest omtalte rettssakene i USAs historie, nektet han for øvrig å møte Kardashians døtre, realitystjernene Kim, Kourtney og Khloé Kardashian.

- Produsentene av «Keeping Up With the Kardashians» spurte om jeg ville snakke med døtrene, men det føltes ikke nødvendig. De ville at vi skulle snakke sammen foran kamera, sa han til Hollywood Reporter.

Tidligere i år avviste Scwimmer at det kommer en «Friends»-gjenforening.

DE BESTE «FRIENDS»-ØYEBLIKKENE: I 2014 var det nøyaktig 20 år siden «Friends», eller «Venner for livet» på godt norsk, rullet i gang på amerikanske tv-skjermer. Her er ett av de mest minneverdige klippene fra serien. Video: TVNorge / Warner Vis mer